Ett års studier med mobaspelande och webbprogrammering.

När undertecknad skulle välja utbildning efter grundskolan var det mest exotiska programmet "Bandy" och att några skolor erbjöd sina elever bärbara datorer. Idag är situationen väldigt annorlunda och flera högskolor erbjuder utbildningar i såväl spelskapande som spel-spelande.

En av dessa är Glimåkras Folkhögskola som till höstterminen 2017 drar igång en ettårig utbildning döpt till "Esport och spelidé", med fokus på League of Legends. Förutom att tre dagar i veckan försöka bli bättre på Riots mobaspel bryter man också ner det som är spel, då genom att leka runt med analoga brädspel.

Esport
I esport kommer du att få tid att förbättra dig som spelare individuellt, och coachning att spela i ett lag. Under kursen analyserar vi och testar olika spelstrategier och spelvändningar. Vi försöker ge dig kunskap om hur vi människor fungerar i grupp, och hur ett lag kan förbättras genom förståelse, kommunikation och gemensamma mål. Coachning är delvis på engelska och du bör ha lätt för att uttrycka dig på engelska verbalt och skriftligt.

I kursen ingår också gästföreläsningar och deltagande i turneringar och spelkonvent som kan vara aktuella för läsåret.

Spelidé
I kursen får du möjlighet att se datorspel och videospel ur ett bredare perspektiv. Det gör vi genom att utveckla egna koncept kring traditionella sällskapsspel och brädspel. Vi undersöker hur ett spel kan växa fram genom historiebeskrivningar, sociala och kulturella sammanhang. Du får ta fram egna prototyper till sällskapsspel, se hur man går till väga för att balansera ett spel och ge det ett värde.

Om detta låter som något för dig bör du krafsa ihop din ansökan ganska så snart, deadline är satt till 18 april. Ansök här.

@Newklear: LoL är "enklare" än tex Dota 2 på exakt samma sätt som att gitarr och fotboll är "enklare" än fiol och konståkning. Det är därför gitarr, fotboll och LoL är så mycket populärare än fiol, konståkning och Dota 2. Det betyder dock inte att tävli... 29/03 Kommunala skolor men främst friskolor med olika profiler är ju inte direkt okritiserad för just detta. 27/03 Detsamma gäller ju dom flesta sporter, och det finns ju rätt många utbildningar med inriktning på någon idrott. 27/03 Så länge alla studenter som går på sådan linje förstår vad det innebär och att det är fan en tuff kamp att ta sig från botten till toppen inom E-Sport. Inte ett lätt yrke att vara professionell inom och livnära sig på. Got to be the best of the best! 27/03 Skolans utbud var intressant, bibellinjen var tyvärr pausad :/ Känns som dom vill locka folk till skolan bara.. 27/03 Folkhögskolor, vilket förbannat skämt. Tänk att ta studielån för att studera på en folkhögskola. Hysteriskt. 27/03 Vet inte om jag skulle kalla folk som tar in på folkhögskolor för ungdomar. Kan nog inte komma på någon sämre anledning att samla på sig CSN-lån än detta spektakel, till och med genusstudier kan ju ge en någon tjänst på någon kommun om man har lite tur. 27/03 " Vi försöker ge dig kunskap om hur vi människor fungerar i grupp, och hur ett lag kan förbättras genom förståelse, kommunikation och gemensamma mål." Jag trodde det var därför man hade gympa och varför man tvingades ha så många grupparbeten i skolan.... 27/03 Jisses... Och så tar dem det enklaste spelet i genren... Lyckat. 27/03
Skicka en rättelse