I väntan på Xcom 3.

Xcom-skaparen Julian Gollop hade inga problem att skramla ihop pengar till sitt Phoenix Point. Inte så konstigt kanske: spelet hämtar inspiration från såväl 90-talets Xcom-titlar som Firaxis utmärkta reboot Xcom: Enemy Unknown/Within/2 från senare år.

Finansieringen sker via crowdfunding-siten Fig.co, och målet – 500 000 dollar – nåddes redan i går, med 36 dagar av insamlingen kvar. Det innebär att två stretch goals lanserats. Om man når 650 000 dollar blir det fordon med i striderna, och vid 850 000 dollar kommer man göra ett flytande fort att kriga från.

Deadline för Phoenix Point-insamlingen är satt till den 8 juni. För 30 dollar säkrar du en digital utgåva av spelet, vilket görs här.

Hurra! Mer Xcom-ish spel åt folket! (Ursäkta språket.) 04/05 Jo, backade det på Kickstarter. Det var ett bra försök att efterlikna X-Com 1. Ett exempel på ett mindre bra försök med samma budget ungefär är UFO: Extraterrestrial. Det kan vara värt ett försök dock om du gillade Xenonauts. 03/05 Testat Xenonauts? Långt ifrån lika strömlinjeformat och förenklat. En tvåa är under utveckling också. 03/05 Jag håller verkligen inte med. XCOM + Enemy within var asbra, XCOM 2 med alla tillbehörande buggar som de struntar i att fixa och som även totalt suddade allt du gjorde i XCOM 1 var undermåligt, som bäst. XCOM har jag varvat 4+ ggr. XCOM 2 en gång, och... 03/05 @Aletheides: Kan hålla med om mycket. Ett annat spel att hålla koll på som inte nått kickstarter än, men som kommer dit när mer är färdigt är Terra Invicta från Pavonis Interactive (tidigare Long War Studios). Typ samma grundkoncept som Xcom, fast komme... 03/05 Xcom 2 är kul och har gett mig många timmars nöje (ett par hundra timmar). Men jag har alltid irriterat mig på att de flesta av de X-com imitationer som kommit efter originalen, inklusive Firaxis två titlar, har varit väldigt streamlined och simplified.... 03/05 Xcom-""doftande"" ... ok? 03/05 Backade efter videon, gillar både temat och spelstilen! 03/05 Inte mig emot, Xcom 2 är hur bra som helst. 03/05 Hoppas det blir bra. Ser lovande ut :) Ang. väntan på Xcom 3 så lär det nog dröja ett tag. Kollar man historiken på Xcom2 på steamdb verkar det ganska tydligt vara mer DLC innehåll på väg till det. Skulle gissa på att det avslöjas vid E3. 03/05
Skicka en rättelse