... Dance Dance Revolution, tangentbord, Playstation-rattar...

Forza Motorsport 7 har ett par lockande egenskaper. Först och främst att det släpps till pc också, närmare bestämt till Windows 10. Det kan köras med olåst framerate och har stöd för olika 21:9-upplösning, skriver PC Gamer som talat med utvecklaren Turn 10 på E3-mässan. Vidare jobbas det på att få ner minimumkraven.

Ett annat glädjande besked är att det redan från början har brett kontrollstöd. Du kan köra pc-versionen med i stort sett alla rattar som communityn bett om. Det innefattar kontroller till Playstation, inklusive PS4-gamepaden Dualshock (hädelsen!)

Forza Motorsport 7 på Xbox One X. 60 bilder per sekund i 4K.

Pc-versionen får också fullt mus- och tangentbordsstöd, och det funkar med en lång rad inte särskilt racinganpassade kontroller. Bill Giese på Turn 10 berättar att man kan lira med Guitar Hero-gitarrer och dansmattor om man så vill.

– Det har varit spännande för teamet, förra veckan tog vi med oss varenda USB-enhet vi hade – vi spelade på en Guitar Hero-gitarr och en DDR-platta [Dance Dance Revolution /red.]

Forza Motorsport 7 blir det andra fullpris-Forza som släpps också till pc, efter höstens Forza Horizon 3. Som Xbox Play Anywhere-titel kan du köra det på alla plattformar (Xbox One, Xbox One X och Windows 10) om du köper det i Microsofts nätbutik. Nackdelen där är att de priserna inte är marknadens lägsta.

Forza 7 släpps den 3 oktober.

Skicka en rättelse