Tillbaka till Outland.

Att emulera gamla versioner av mmo-spel befinner sig i någon slags juridisk (och kanske också moralisk) gråzon. För gänget bakom den privata World of Warcraft-servern Nostalrius gick det inget vidare. Först tvingade Blizzard dem att stänga ner servern. Sedan inledde de samtal, som i skrivande stund dock inte lett till något konkret samarbete.

Nu har ett helt annat projekt, döpt till Burning Crusade, sett dagens ljus i form av en öppen beta. Som namnet antyder handlar det om att återvända till den allra första World of Warcraft-expansionen The Burning Crusade, som bland annat introducerade flygande mounts och heroic-svårighetsgraden i dungeons.

Servern är av pvp-sort och piskar återigen upp den gamla konflikten mellan alliance och äran och hjältarnas horde. Nyfikna kan bege sig till officiella sajten för att läsa om projektet eller testa betan. Kanske gäller det att kika snabbt – de riskerar helt klart att vandra samma väg som Nostalrius.

Aaaand it's gone. https://www.felmyst.com/ 22/07 Vad är inte play to win? Menar du att det är ett argument för den är dålig? Haha! Folk som lägger ner tid, i en MMO, får fördel? Intressanta tankegånger, minst sagt. Att spela spelet ger en fördel. Mycket underligt. 03/07 den är play to win dock. allt som är har hittas / och köpts ingame har lagts up på deras Shop. folk som lägger ner tiden får en stor edge. warmane har 2 st. 1 blizzlike som inte har en Cash shop och 1 som är typ 5-7x som har det. annars lirar man på Fel... 30/06 @Rolle: det ska ju dock nämnas att warmane är den absolut bästa TBC servern som finns ute, så trots lite rävspel från deras sida tycker jag absolut att det är värt dom 150kronorna för att kunna lira där😃 Om man är TBC sugen, det vill säga 😌 29/06 Är det verkligt grått dock? Är det inte snarare ett ganska strikt "ej tillåtet" mesans Blizzard inte har tid eller ork att lägga för mycket resurser på att jaga och stänga ner allt? 29/06 Nu känner jag mig lurad. Jag köpte Premium för 100kr just för att slippa köer... :/ 29/06 Warmane har den absolut bästa och den mest populära TBC server. Finns ingen server som kommer att konkurrera ut den på bra länge, så länge den är uppe. Den är alldeles för felfri för det, och att den har 15k online större delen av dygnet är verkligen... 29/06 @Rolle: fast warmane har ju fejkade spelarantal för att folk ska betala för att slippa "köerna" på 2h för att komma in. Finns jättemycket om detta på youtube osv, så inget jag hittar på nu för att bråka osv :D 29/06 Känns som det pluppat upp en hel del TBC servrar på sistone. Absolut den bästa expansionen av dem alla, funderar starkt på att börja lira det igen om bara blizz lova att ge fan i dom :) 28/06 Håller med föregående talare och undrar även detsamma. Vad gör denna server, emulator (?), speciell jämfört med Warmane, och många fler? 28/06
Skicka en rättelse