The Adventures of Gunslinger Joe är det första äventyret (om vi inte räknar Episode Zero) som ingår i säsongsbiljetten till Wolfenstein II: The New Colossus. Det går även bra att köpa DLC-paketen styckvis, exempelvis på Steam. Ytterligare två ska följa där vi får spela som Agent Silent Death och Captain Wilkins. Dessa släpps 30 januari respektive under mars nästa år.

Men första episoden lägger som sagt krut på Joseph "Gunslinger Joe" Stallion som fortsätter arbetet med att ta tillbaka USA från nazisterna. Gunslinger Joe har av nazisterna tvingats att spela amerikansk fotboll (vilket öde!) men gör sig nu redo att slå tillbaka i ett äventyr som tar honom från ett Chicago i ruiner ända (liten spoiler alert är på sin plats) ut i rymden.

Jocke Kilman var mycket förtjust i moderspelet. I FZ-recensionen sammanfattade han:

Det allra bästa med Wolfenstein II är att det inte hemfaller för mycket åt varken kallhamrad sadism eller lättviktig kitsch. Det hittar istället sin egen ton någonstans mittemellan, och lyckas ingjuta lite värme i ett spel där allt du gör är att skjuta folk i skallen.