Ett av förra årets bästa spel går snart att uppleva på ytterligare ett sätt.

Hellblade: Senua's Sacrifice är enligt många ett av förra årets bästa spel och det landade på en stark åttondeplats på vår lista. Spelet var inledningsvis exklusivt till pc och Playstation 4 men den 11 april släpps det också till Xbox One, med förbättringar för de som har X-modellen.

Spelet stöder HDR och versionen till Xbox One X kommer ha tre olika grafiklägen. Enhanced Visuals ger extra grafiskt fluff medan High Framerate har ett lika talande namn - spelet körs i 60 fps. Föredrar du pixlar framför snabbhet finns det också ett High Resolution med dynamisk upplösning upp till 4K. Som jämförelse kör Playstation Pro-versionen 1440p i samma läge.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Absolut, "vanliga" spel med stöd för surroundljud låter givetvis bättre på en större rigg, men det här spelets binaural sound (som i det här fallet är gjort för att låta som om någon viskar dig rätt i örat) låter bäst i stereolurar :-) 26/03 @marsson90: det var rejält obehagligt med stereoljud från min hemmabio. Vetetusan om ens mentala hälsa pallat med hörlurar 😀 26/03 https://www.youtube.com/watch?v=gFdPXCzxMg8 Tråkiga är att det inte går att testa det i surround på högtalare då det är inspelat i stereo. Så blir omöjligt att testa skillnaden. I alla andra spel på marknaden där det finns stöd för 5.1 eller 7.1 har lju... 26/03 Som en annan användare redan påpekat så kör de med binaural sound, där Senua's inre röster "viskar" dig i öronen med jämna mellanrum. Den effekten går helt förlorad med högtalare eller hörlurar med surroundfunktionen påslagen. :-) Det är riktigt effekti... 26/03 *First on Consoles on PlayStation 26/03 Som jag förstår på det så simulerar de huvudpersonens upplevelser/tillstånd på ett specifikt sätt via ljudet som är gjort för hörlurar. Det ska vara en stor del av spelupplevelsen. jag följer rådet, hehe. 26/03 Varför inte högtalare? 26/03 @marsson90: Yes, det är det som lockar så mycket. Det verkar vara en spektakulär upplevelse! Bra tips där med hörlurarna, läste att de jobbat väldigt mycket med ljudet för att de ska ge en specifik upplevelse i stereo. Can't wait! 26/03 Sinnessjukt vackert och känslospäckat äventyr. :-) Älskade spelet, och jag måste påpeka att det är viktigt att man är medveten om att det inte är ett "vanligt" spel, utan det är en linjär historia där man inte kan göra mycket annat än att följa spelets... 26/03 Ser fram emot detta! Är väldigt nyfiken på att uppleva det de gjort med ljudet som många pratar om. Att spela den definitiva konsolversionen på Xbox One X blir ju inte tråkigt heller ;) Nu är frågan om man ska gå på 4K eller 60 fps, eller mittemellan...... 26/03
Skicka en rättelse