Reta gallfeber på dina mobilvänliga vänner.

Inledningsvis tyckte en del spelare som tog sig an Battlegrounds till mobiler, att det var på tok för lätt. Sedan visade det sig att nya spelare matchades mot bottar i den första rundan (se vår video nedan).

Nu har steken vänts, och friden hotas istället av kluriga spelare som skaffar sig oerhörda fördelar genom att emulera och koppla in mus och tangentbord.
Det är sajten Motherboard som skriver att vissa är så sugna på att vinna att de använder emulatorer eller Chromecast för att para ihop spelet med en bluetooth-enhet. Och sedermera koppla in mus och tangentbord.

Mobilkommandona kopplas sedan till genvägar på tangentbordet och hoppsan Kerstin, du är kungen på kullen och kan njuta av hur din leet skillz får mobil-plebsen att gråta av frustration.

Det hela är såklart ytterst omoraliskt, men ganska roligt. Vill du läsa mer om tilltaget kan du gå vidare till Motherboard.

Inte så oväntat, fenomenet har funnits hur länge som helst på konsolerna med olika adaptrar som fixar m+kb, slutade spela last of us online för att det var så jävla uppenbart. Och jo, det ger en massiv fördel. 29/03 Oväntat, klart folk kommer alla fördelar dom kan. 28/03 @Fletchett: När jag kör med vännerna som inte har Pc och det är FPS spel så använder jag en sådan adapter efter lite inställningar så tycker jag det fungerar rätt bra. 28/03 Köra med tangentbord och mus är ju att fuska, med handkontroll känns det som att man inte fuskar dessutom är det mer bekvämt än skärmen men tror inte det ger någon stor fördel 28/03 Jag kör på min xperia xz, försökte koppla on ps4 kontrollen men spelet stödjer tydligen inte den fullt ut kan tex bara springa runt inte skjuta osv. Tangentbord och mus är givetvis det lättaste men vad tror ni skillnaden är mellan mobil och xbox/ ps4... 28/03 Har du testat XIM4 (eller den senaste XIM Apex) ? Jag har inte testat några andra produkter men XIM4 var rätt nära PC känsla iallafall i Overwatch och Battlefield 1 på PS4. Men mycket hänger på hårdvaran man kör med. Hade t ex en mus med låg DPI och då... 28/03 @Godofcheese: De får väl auto aim eller så dummas pc versionen ned på något sätt. 28/03 Nej inte samma som att köra på PC men ändå stor fördel när man kör mot andra på konsolerna som sitter med handkontroll. En kompis satt och spelade battlefield och call of duty på xbox med mus och tangentbord och tyckte han var så bra. inte så konstigt... 28/03 @jOnÄTÄn: Det är inte samma sak dock, jag har använt en del olika såna adaptrar och ingen av dom har känns rätt. Allt för mycket försvinner i den där omvandlingen mellan handkontroll och mus/tgb. Visst kan det nog ge en liten fördel men det är inte alls... 28/03 @jOnÄTÄn: Tror ändå att det blir större om XBox lägger in stöd direkt. Allmänheten orkar inte att springa och leta adaptrar. Kanske redan finns? 28/03
Skicka en rättelse