Quake-Calle och Elder Scrolls-Emil (?) skjuter elakingar i fejset med hagelbrakare.

Avalanche Studios ligger inte på latsidan. Förutom Just Cause 4 och Generation Zero knackar studion på Rage 2, en uppföljare till id-liret Rage från 2011. Det vankas pang pang i öppen värld, med gott om biffiga vapen och specialförmågor.

Gustav och Tompa har redan spelat och matat ut en mastig förhandstitt, måsteläsning för alla nyfikna. Under E3 2018 fick även Calle och Emil chansen till lite ultravåld, och deras intryck finns i videon ovan. Quake-Calles syn på saken är lite viktigare, därför passade Emils mikrofon på att strula.

Fast det ser ju mer ut som en sämre korsning mellan Bulletstorm och DOOM. 14/06 Det gör så mycket när det är tyngd i vapen och ljud. Skall icke underskattas! Fränt. 14/06 @Sapiens: Jag körde lite Rage igen för några veckor sedan, kändes verkligen inte kul alls. Rage 2 vill ju mixa Avalanches lekiga röj med lite tightare, tyngre strider. Av det vi fick testa kan man inte säga om de kommer lyckas, men striderna känns rätt... 13/06 @Tomas Helenius: Jo det var skönt tryck i bössorna. Blev helt avtänd på Rage efter det släpptes och visade sig inte leva upp till hypen. Det här ser ändå ut som det kan bli rätt schyst och lite mer det man väntade sig från början. 13/06 Det jag slogs av när jag körde var vapenljudet - det var verkligen våldsamt bra, typ Dice-klass. Gav känslan av vansinnigt tryck i bössorna. Film här (2:40 in): https://www.youtube.com/watch?v=ElUxRbCdlRE&feature=youtu.be&t=160 13/06 Skulle säga att det fick mindre uppmärksamhet än det förtjänade, definitivt. Just fordonen och den öppna världen var riktigt bra, det som haltade lite var andra saker typ repetitiva uppdrag etc beroende på om man utforskade mycket eller blåste igenom... 13/06 @Mortaigne Det tänkte jag inte ens på (och har inte spelat det heller) men var det omtyckt? Jag kanske bara har lyckats vara runt ett gäng folk som inte tyckte om det spelet. 13/06 @uberpwnage2.0: Med tanke på Mad Max så tror jag inte att vi behöver vara oroliga vare sig för fordonsdelen eller open world-formatet! 13/06 Gillar det snabba gameplayet. Det känns som att Avalance verkligen lärt sig en del från Id i hur man gör ett snabbt och härligt FPS-spel. Är inte helt såld på bilarna ännu då de var en av de tråkigare delarna i första spelet för min del, men förhoppning... 13/06 Tror att det blir ett perfekt "lira mellan tyngre spel för att rensa hjärnan"-spel! Ser röjigt som f-n ut. :) 13/06
Skicka en rättelse