Inget Fallout 4 VR alltså.

När Microsoft visade upp Xbox One X, då under namnet Project Scorpio, nämnde de att konsolen skulle stödja "high-end VR" framöver. Detta uttalande kom när det forfarande var lite VR-hype och de flesta tänkte säkert att ett samarbete med Oculus var det mest logiska vägen framåt.

Men sedan det uttalandet gjordes har ju VR-hajpen svalkat en hel del och det nya heta för Microsoft och många andra är mixed reality. På PC-sidan satsar Microsoft på det och fått ut headset med tillverkare som Samsung samt Acer.

I en intervju som Microsofts Mike Nichols gjorde md Gamesindustry.biz kom det fram att Microsoft inte längre har några planer på att leverera VR eller AR på Xbox One X.

“we don’t have any plans specific to Xbox consoles in virtual reality or mixed reality.”

Nichols nämnde att PC nog är den bästa plattformen för VR och att Xbox-plattformen är till för upplevelser på tvn.

Synd som fanken. Även om Pro är underlägsen xbx så har den ett förbaskat bra VR. Om MS gav sig in i leken med ett eget set skulle det få mig att fundera på att skaffa en Xbox 2 sen. VR förhöjer upplevelsen. Finns plats för både vanliga och VR spel. Det... 25/06 Testat vr 2 gånger. Ps4 och HTC. blev inte illamående men blev riktigt missnöjd. Kontrollerna va inte så exakta som jag skulle vilja, respons tiden på rörelserna va för långsam och så såg jag dubbelt hela tiden (har samma problem med 3d bio). Sedan så... 23/06 VR känns mer som en produkt ämnad för entusiaster. VR är ju inte heller något nytt koncept utan påbörjades för minst 30 år sedan. Snackades väldigt mkt om hur VR var framtiden redan på 90-talet, men det kom ingenstans. https://www.vrs.org.uk/wp-content/... 23/06 VR är det bästa som har hänt och jag hoppas verkligen att det fortsätter utvecklas. Detta är ju trots allt bara "1st gen". Farpoint är bäta shootern på ååååår även om den hade sina flaws. Mer inlevelse har jag aldrig haft i ett spel. 22/06 De har väl sett vilken success det varit för Sony ;) Känns som brist på riktigt BRA spel/mjukvara är ett stort problem. T.ex. ett mechwarrior spel som inte suger, VOX machineae ser ju väldigt lovande ut. 22/06 Jämförelsen handlar om att en bristfällig teknologi pushas för och säljs in till konsumenter som inte är intresserade. Man försöker tvinga fram en efterfrågan, "Ett helt nytt sätt att spela", "Framtiden för spel!" och allt vad det låter varje gång en... 22/06 jag blir inte klok på dessa jämförelser med "3d". jag förutsätter att du äger ett modernt VR headset och pratar från personliga erfarenheter, men det låter ju knappast som det. ingen som använt VR i någon större utsträckning skulle jämföra det med 3dtv... 22/06 Att rata VR är inte i närheten samma sak som att vara emot teknologi. Det är snarare samma typ av kritik som konsumenter ägnat sig åt varje gång 3D sålts in som framtiden för film; Teknologin är kass och i bästa fall en onödig utveckling av existerande... 22/06 http://www.quoteslides.com/large/Slide058.JPG https://image.slidesharecdn.com/wearabletech-edgillespie-170516091801/95/ed-gillespie-wearefuterracom-wear-sustain-presentation-7-638.jpg osv. osv. 22/06 Eller så satsar de inte på konsolvr för att Xbox One är för klen för det och de vet vilken baklash de hade fått om de släppte det bara till Xbox One X nu när de så hårt marknadsfört att alla spel ska vara kompatibla med båda konsolerna. "...och det nya... 22/06
Skicka en rättelse