Och startat en egen spelstudio.

Amy Hennig är sannolikt mest känd för att vara hon som skrev de första Uncharted-spelen. För några år sedan så lämnade hon Naughty Dog för att börja jobba för EA och Visceral Games med ett nytt Star Wars-spel. Detta spel beskrevs lite enkelt som ett Uncharted-liknande spel fast då i Star Wars-universumet.

Under hösten så stängde EA som bekant ner Visceral Games och flyttade projektet till EA Vancouver. Det har dock tagit spelet i en helt annan riktning än det som Hennig jobbade på hos Visceral Games.

“The Vancouver studio is working on something pretty different. It’s really not… Y’know, once you go more open world it’s such a different game to the one we were making. Everybody loved what we were doing and I’d love to see us resurrect that somehow, but it’s complicated.”

I dag blev det dock känt att Hennig lämnade EA och Visceral tidigare i år. Hon har istället startat upp en egen spelstudio. Hon hoppas kunna hålla studion relativt liten och göra lite mindre spelprojekt. I en intervju med Eurogamer nämnde hon bland annat att hon är intresserad av att göra spel för VR.

Tänker så med, det finns väl inget som säger att det där starwarsspelet var bra öht bara för att hon gick från att ha skrivit uncharted berättelser? Det finns ju så mycket mer designers och leads inblandade än bara den som skriver, det kan dessutom vara... 30/06 @Mortaigne: ja då tänker vi lika, känns som ett gyllene tillfälle för alla inblandade 29/06 Ja, men Microsoft kan nog erbjuda ett och annat ;) The Initiative, och alla nya MS-studios expanderar kraftigt atm. 29/06 @Diezel: Jag hoppas också att jag har fel. Nu överdriver jag förstås när jag säger att multiplayer helt kommer ta död på singleplayer, men som i detta fall, där Amy Henning gjorde en Uncharted liknande spel i Star Wars (wow!) men blev avstängd på grund... 29/06 Eller så var spelet helt enkelt inte så bra som de hade förväntat sig. :) Vi har inte all fakta och spekulationer kan vara farligt, man hoppar gärna på bandwagons och hatetrains när man drar egna slutsatser. All lycka till Amy och hennes nya studio dock... 29/06 Abandon ship! Abandon ship! 29/06 Det är här jag tror (hoppas!) du har fel. Bara för att ett par studios har gjort enorma framgångar med Battle Royale-formatet (precis som ett par företag blev enorma när MOBA var som störst) betyder det inte att folk kommer tappa sitt intresse av att... 29/06 Enorm förlust för EA, men för oss konsumenter är det bara bra nyheter. Hon kan nu göra precis vad hon vill istället! 29/06 @Mirage: användningen av trolla används mycket här på fz. Nä, säger inte att folk inte köper singleplayer, det är mer att spelstudios går mer o mer över till multiplayer, som i detta fall eller senast nu med singleplayer mästaren David Cage! @Diezel:... 29/06 Jag kan tänka mig att större utgivare/studios gärna hoppar på mp-spel då dessa drar in sanslöst med pengar (fortnite som exempel). Klart det lockar för både ledning, ägare och aktieägare. För mig är detta helt ok så länge de mindre studiorna fortsätter... 29/06
Skicka en rättelse