Ni har säkert läst berättelsen om hur en förälder vädjade på Twitter efter Fortnite-vänner till sin son då hans klasskamrater vägrat spela med honom.

Han överöstes snabbt av vänförfrågningar och vi tvivlar starkt att han behövde tillbringa sin studiedag ensam i spelet. Denna solskenshistoria fick inatt ytterligare en vacker twist då världens mest kända Fortnite-spelare fått nys om detta och proklamerade sitt stöd och intresse i att spela med honom.

Spel är oftast ett inkluderande nöje där folk från hela världen kan mötas på lika villkor men det finns såklart tillfällen där sociala strukturer i till exempel skolklasser spiller över och lämnar folk utstötta. Eller att klimatet online helt enkelt avskräcker till fortsatt deltagande. Där har vi alla ett gemensamt ansvar att säga ifrån och föregå med gott exempel.

Så sent som i veckan dök det upp ett foruminlägg där en förälder sökte spelsällskap till sitt barn i 10-årsåldern så vill du eller dina barn ha en ny spelkamrat, skriv gärna i tråden.