Trusted Reviews utgivare tvingas gräva djupt i plånboken.

Red Dead Redemption 2 är till sist släppt och alla är glada – ja, nästan i alla fall. Trusted Reviewers publicerade i februari detaljer från ett läckt Rockstardokument, och det... skulle de nog inte ha gjort. Variety rapporterar nu att Trusted Reviews utgivare TI Media i en uppgörelse gått med på att skänka en miljon pund (11,7 miljoner kronor) till välgörenhet som en "öppenhjärtig ursäkt".

Rockstar berättar att de tog detta på största allvar och satte ner Vilda västern-bootsen:

Take-Two takes security seriously and will take legal action against people or publications who leak confidential information.

Because this situation involved information about Red Dead Redemption 2, Rockstar Games directed the settlement funds to these three great charities: the American Indian College Fund, the American Prairie Reserve, and the First Nations Development Institute.

Trusted Reviewers är samtidigt ångerfulla och lovar att det inte ska hända igen.

We unreservedly apologise to Take-Two Games and we have undertaken not to repeat such actions again.

Larvigt nog så har det blivit så inom spelbranschen. En del är så töntigt hemliga att man kan tro att dem hittat formeln till evigt liv. 04/11 Väldigt trevligt att pengarna gick till välgörenhetsorganisationer kopplade till urinvånare! 03/11 Oj nu förstår jag varför FZ var så försiktiga med att släppa recension och spela Red dead i rätt tid. Antar att ni gått i konkurs ifall ni fått betala £1m till Rockstar. 02/11 Mest förvånad över pengarna vissa internetmedier sitter på. 02/11 Det står ju klart och tydligt att dom publicerat information ifrån ett läckt dokument ifrån Rockstar, vilket självklart inte är ok. Att skriva om en läcka utan att gå in på några vidare detaljer hade såklart varit skillnad. 02/11 Tidningar rapporterar ju om läckor hela tiden, vad som verkade vara problemet här är att de antingen tog med en hel del av dokumentet i fråga i artikeln eller att de betalade för dokumentet och då är det ju ingen riktig läcka längre. Det hade varit lagl... 02/11 Det är absolut inte okej att sprida företagshemligheter lite som man vill, precis som att det inte är okej att köpa stöldgods, trots att man inte har stulit något själv. 02/11 Låter som utpressning. Är väl ändå inte olagligt att förmedla information, inte precis statshemligheter de skrev om, eller? Trusted reviews hade säkert vunnit i domstolen, men ville inte riskera det så tog dealen istället. 02/11 Antagligen detta, sedan kanske läckorna baserar sig på olika dokument & insider information från en anställd etc. Om det är interna dokument med release datum som läcker ut så kan man säkerligen ha en grund för att det kan påverka ett företag negativt,... 01/11 Ja jag funderar på detsamma. Det låter mysko det här och man undrar ju om inte Rockstar är ett gäng rediga rövhattar nu för tiden. 01/11
Skicka en rättelse