Den 3 december, lagom till julklappsbestyret, ger sig Sony in i nostalgikonsolmatchen. Efter NES och SNES Classic är det dags för Playstation Classic. Vi har redan konstaterat hål i spelutbudet och vår Andreas Eklöv var något tveksam när han fick chansen att testa en förhandsutgåva.

Det är möjligt att den version jag testade i går inte är den slutgiltiga, att vissa saker hinner putsas till butiksversionen. Men spelutbudet är vad det är, och jag är inte säker på att det kommer kännas så klassiskt som Playstation förtjänar.

De första betygen av minimaskinen är hyggliga men inte fantastiska. The Telegraph, Techradar och PC Mag nöjer sig alla med tre av fem. IGN sänker sig till 5,5 av 10 och konstaterar en "bedårande mini-Playstation" men också att den känns "halvhjärtad" och saknar alltför många stora titlar för att kunna fungera som en sammanfattning av Playstation-eran.

Just utbudet av spel tycks vara stötestenen för många. Läs fler recensioner här: Cnet (7,5 av 10), Mashable (4 av 5), Gamespot, Venturebeat, Polygon, Techcrunch och Engadget.