En nostalgikonsol utan det lilla extra?

Den 3 december, lagom till julklappsbestyret, ger sig Sony in i nostalgikonsolmatchen. Efter NES och SNES Classic är det dags för Playstation Classic. Vi har redan konstaterat hål i spelutbudet och vår Andreas Eklöv var något tveksam när han fick chansen att testa en förhandsutgåva.

Det är möjligt att den version jag testade i går inte är den slutgiltiga, att vissa saker hinner putsas till butiksversionen. Men spelutbudet är vad det är, och jag är inte säker på att det kommer kännas så klassiskt som Playstation förtjänar.

De första betygen av minimaskinen är hyggliga men inte fantastiska. The Telegraph, Techradar och PC Mag nöjer sig alla med tre av fem. IGN sänker sig till 5,5 av 10 och konstaterar en "bedårande mini-Playstation" men också att den känns "halvhjärtad" och saknar alltför många stora titlar för att kunna fungera som en sammanfattning av Playstation-eran.

Just utbudet av spel tycks vara stötestenen för många. Läs fler recensioner här: Cnet (7,5 av 10), Mashable (4 av 5), Gamespot, Venturebeat, Polygon, Techcrunch och Engadget.

Får se om vi köper en PlayStation Classic nu när priset har gått ner så mycket. 590 kr på Elgiganten såg jag när jag googlade. Men på tanke på vilka spel som följer med så har man inte lust att betala så mycket mer. Hade det varit fler tyngre titlar med... 16/02 Jag kan förstå varför spel som Activision äger rättigheterna till och som nyligen släpptes eller har släppts för inte så länge sedan inte är med men Sonys egna spel som Gran Turismo, ett spel som kom att ändra sättet man spelar racing spel på det förstå... 28/11 Det kan mycket väl vara så, men om det är anledningen finns det ingen rimlig anledning för Sony att inte släppa en justerad version för Nordamerika som kör NTSC-versionerna. Den konspiratoriskt lagda skulle kunna tro att Sony varit lata med utvecklingen... 28/11 Typ Metal Gear Solid känns viktigt. Men är nog lättare att återuppleva på longplay. Vad spelade jag egentligen på PS? 🤨 Detta utbud var inge vidare. Var är Gran Turismo?! 28/11 Kan valet av PAL för vissa titlar vara för att de ville få med fler språk för den Europeiska marknaden? 28/11 Tycker det är ganska hyfsat med spel trots allt tycker NES och SNES även bjuder på en del bubblare, sen är de väl problem med rättigheterna så de får man ha översyn med också. 28/11 Problemen jag ser är : spelutbudet, priset och att handkontrollerna bara är 1,5m långa (borde ha varit 2m). 28/11 Hade det kommit med fler klassiska spel så hade jag nog köpt den. Men jag välker nog hellre att köpa ett begagnat Ps1 och äkta utgåvor av spelen, en del av dem är riktigt billiga nu. 28/11 Tycker line upen awr så stabil som man kan förvänta sig ut. Tänker helt klart skippa denna. På samma sätt som att NES åldrats mycket värre äb SNES har 3D spelen till PlayStation åldrats riktigt illa. 3D var flr nytt då 28/11 Konsolen innehåller 4st spel som jag spelade på den tiden, resten av de som jag skulle kalla klassiker lyser med sin frånvaro. Inte bra alls :/ 28/11
Skicka en rättelse