Kommer Nintendo också hoppa på uppgraderingståget?

Konsolvärlden har ritats om en aning den här generationen då både Playstation 4 och Xbox One uppgraderats (PS4 Pro respektive Xbox One X) och gjort det med framgångar. Kommer Nintendo gå samma väg med Switch? USA:s Nintendoboss Reggie Fils-Aimé säger varken ja eller nej.

Right now, as we go into our second holiday, my focus is making sure the current grey and neon Switch continue to have momentum in the market place. You saw systems, whether it’s our own or competitive home console systems, utilize that tactic a bit later in the life cycle. So right now, the current execution of Nintendo Switch with the Joy-Con and all of the capabilities, that’s our focus right now.

"Just nu" ligger alltså fokus på den aktuella Switch-konsolen, berättar Reggie för Forbes, men man kan ju inte påstå att han direkt skjuter ner ryktena om en ny Switch-version som Wall Street Journal skrev om i oktober. Där talades det om en ny version som skulle släppas nästa år med bättre skärm. Det återstår att se vad 2019 har för Nintendonyheter att bjuda på.

Vi ska också komma ihåg att, även om Nintendo aldrig uppgraderat en stationär konsol, har de gett oss oerhört många varianter av de bärbara Game Boy-, DS- och 3DS-maskinerna.

Den unika funktionen. Menar du 3D-effekten? Det stämmer. Däremot är det unika med 3DS/2DS är snarare dubbla skärmar och det är via de dubbla skärmarna du som speltillverkare kan lägga funktioner som inte går att föra över om en skärm tas bort. Samma sak... 13/12 Kommer det en ny version så kommer det troligen enbart bli ändringar som Bättre batteri TN panel istället för IPS, för att hålla priset nere. Och får den också bättre kylning och bättre batteritid så kanske dom kan göra den starkare genom att klocka upp... 13/12 Switch saknar mikrofon, den borde ha en inbyggd eller en 3.5 som vi kan ansluta en egen via. Alternativt (gärna även det första) att man kan ansluta vilket bluetooth headset som helst. Vi kommer nog får en "New" version förr eller senare som ger mer pre... 13/12 De hade ju en 2ds och new 2ds där den unika funktionen från alla 3ds versioner var borta. Men det var inga problem. Att erbjuda en budget version med färre funktioner är ganska standard. Inte livsfarligt speciellt inte så länge deras spel är okej. Men... 13/12 Att sälja en produkt till en stor massa handlar inte om att erbjuda marknaden varenda önskemål som uppkommer. Du måste som producent snarare lyssna på marknaden, erbjuda något de flesta vill ha samt förklara varför dina beslut är en bra idé. I den bästa... 13/12 Vore smidigare än den är idag. 13/12 Skulle nog också vilja ha en helt bärbar version som var billigare så kan man dom som vill köpa en docka till. Har varit sugen på Switch men tycker det blir lite dyrt med alla grejor som man måste köpa till. 13/12 Jag vore nöjd om de gav oss möjlighet att koppla bluetooth-hörlurar till konsolen. Är trött på att använda trådbundna öronsnäckor varje gång jag spelar på tåg, flyg eller buss. Skärmstorleken och batteritiden är inga problem för mig, men en ny variant... 13/12 Switchen är bösta konsolen just nu. Saknar faktiskt inget med den. Men är det en version med bättre prestanda, kanske än större skärm tom så kan det ev bli en uppgradering. Jag spelar switch mest portabelt. Trodde jag skulle spela mest dockat men otroli... 13/12 En icke bärbar skulle kunna vara grunden då slipper vi som inte vill ha den bärbar betala för skärm och batteri. Sedan skulle den kunna dockas i en skärmdocka (tänk dig något Asus padphone liknande) för de som uppskattar portabelt spelande. 13/12
Skicka en rättelse