Ingen mer Legolas.

Så sent som förra månaden var Lego-spelen Lord of the Rings och det något nyare The Hobbit gratis på Humble Bundle, men jag laddade inte ner dem. Det borde jag kanske ha gjort, för nu går de inte längre att köpa online. De är borta från Steam och Humble Store, och representanter för Warner Bros gav inte någon förklaring till varför så skett, utan sa bara att de som redan äger spelen kommer kunna fortsätta spela dem. Tyvärr kommer de inte att få uppleva slutet på Hobbit-trilogin, eftersom den planerade DLC:n för tredje filmen aldrig släpptes.

Antagligen kommer vi mest att se Lego-superhjältar den närmsta tiden.

2017 försvann Alan Wake från Steam och andra digitala försäljare eftersom rättigheterna till den licensierade musiken i spelet gått ut. Men Alan Wake kom senare tillbaka efter att Microsoft omförhandlat rättigheterna till låtarna. Det är oklart om det är något liknande som Lego-spelen fallit offer för, och kanske är det inte många som fäller tårar över två Legospel, men nyheter som denna kan bli allt vanligare framöver när spelförsäljningen i allt högre grad blir digital.

Jo, sant. Men missar man att köpa det så missar man det. Har man köpt ett spel på steam som sedan tas bort ifrån deras affär så har man det fortfarande kvar i biblioteket. Så rent praktiskt skiljer det inget egentligen. 09/01 Det gör det säkert, men det är DRM fritt vilket gör att man kan kopiera det vart man vill innan de tar bort det. 09/01 Även där försvinner vissa spel. 08/01 https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/avtal/ "Ett avtal får inte innehålla villkor som inte följer konsumentköplagen eller andra tvingande konsumentskyddande lagar. Det kallas för oskäliga avtalsvillkor.... 07/01 Varför skulle de inte vara juridiskt bindande om du aktivt säger ja till det? Vill gärna se en källa på detta. Fick ingen källa från den förra personen som nämnde det och jag är genuint nyfiken på vart ni läst att det inte skulle vara bindande. 06/01 Att GOG är inne på rätt spår håller jag med om, men de har som krav att alla spel som säljs där ska vara DRM-fri, och det är ingen enkel sak att övertala alla spelutvecklare att släppa sina spel utan DRM. Det är inte omöjligt att exempelvis EU kommer... 06/01 Det är inte många av mina gamla pc-spel som jag köpte fysiskt som jag kan få igång eller ens använda nyckeln man får med, men köper jag samma spel digitalt på steam eller gog så har jag inte längre samma problem. Mitt steam-konto har överlevt ett antal... 06/01 Hade velat se den fysiska spelbox som har hela EULAn på utsidan - lär behöva vara täckt med mikroskopisk text för att det ska funka. ^^ Däremot finns väl hänvisningar till var avtalet finns att ta del av digitalt, men särskilt smidigt och konsumentvänli... 06/01 Har du någonsin läst på ett fysiskt fodral? Du kan läsa avtalet innan du köper. Dock är det inte riktigt dina rättigheter som konsument vi pratar om här. Vi diskuterar företagens rätt att sluta sälja spel eller slå igen portarna till deras onlineservice... 06/01 När de kopiorna som finns kvar väl har gått sönder eller är slut? Hur ska de som vill spela spelet (för ett rimligt pris) kunna spela det? Det jag menar med att vi inte egentligen äger spelen vi köper tar du upp i andra delen av ditt inlägg, om tex. Ste... 06/01
Skicka en rättelse