Menar att skilsmässan från Activision gynnar Bungie.

2010 inledde Halo-studion Bungie och Activision ett samarbete gällande multiplayerskjutaren Destiny som skulle sträcka sig över tio långa år. Igår briserade bomben: Bungie och Activision går skilda vägar och Bungie får överraskande nog full vårdnad om Destiny-varumärket. Analytiker på Cowen & Company (via Gamespot) tror att skilsmässan kommer att gynna Bungie – till slut.

Firman tror att visionerna Bungie och Activision hade för Destiny gick alltmer isär och då de Stora Pengarna uteblev svalnade utgivarens intresse. Man tror emellertid att gårdagens besked i sinom tid kommer att vara till Destinys fördel, då två kockar i det här fallet var en för mycket.

Ultimately, we think this decision is probably for the best for Destiny as a franchise, as we think having two head cooks in the kitchen with somewhat divergent views created some issues with the development process and led the game down some blind alleys.

Cowen & Company menar att dealen med Activision var ett nytt spel vartannat år. Mellan Destiny och tvåan dröjde det dock tre år och man tror att detsamma gäller Destiny 3, som i så fall släpps 2020. Enligt ett ganska nytt rykte ska det bli både mer hardcore och mer rollspelsfokuserat.

Skicka en rättelse
Har svårt att förstå varför en analytiker skulle sjunka så lågt och svara på en sån trivial fråga?! 14/01 Asså, vad snackar du om? För övrigt, med en snabb googlesökning hittar du data på att ps4 har flest spelare. https://warmind.io/activity 14/01 Vilket svammel. Givetvis ökar en större marknad sannolikheten för att en produkt ska sälja bättre. Det är inte svårt för Bungie att utveckla till både Xbox och PS4 i syfte att maximera antalet kunder. 13/01 Det kvittar hur mycket "fel" Bungie gör. Folk kommer fortsätta spela Destiny, däribland jag. Man vill ju se hur det utvecklas på egen hand. 13/01 Nja, visst är antalet sålda plattformar en faktor de måste räkna med. Men antalet plattformar skapar inte automatiskt en bred kundkrets. Oavsett hur plattformarna har sålts så vet vi ju att den största majoriteten sannolikt inte kommer att befatta sig... 12/01 Eller så släpper man precis innan generstionsbytet så folk köper spelet två gånger... 12/01 Ingen aning om hur de gick rent försäljningamässigt. Tänkte mer på hur de togs emot av communityn. 12/01 Destiny 3 kommer släppas då next gen konsollerna kommer så 2020 eller 2021 verkar rimligt. Att släppa precis innan dem verkar bra dumt. Om de bygger vidare på forsaken blir nog d3 riktigt bra. 12/01 Oavsett din åsikt om ps4 så känns det ju rätt djävla dumt att inte utveckla till den konsolen som sålt absolut bäst. I augusti-18 Så hade ps4 sålt i 82M exemplar medan xbox one låg på 39M. Jag jobbar inte med att sälja men till och med jag kan ju räkna... 11/01 Jag kan ingenting om Destiny men är det inte konstigt att släppa regelrätta uppföljare på MMORPG spel? Bygg vidare på ettan istället och patcha, uppdatera och sälj dlc istället. Sådana här släpp splittar ju användarbasen hela tiden för att inte tala om... 11/01