Historielektion med Glen Schofield.

Med inspiration från 90-talsrullen Event Horizon och Resident Evil 4 ville Glen Schofield skapa världens läskigaste spel. En svår utmaning, men som visade sig ge kraft åt projektet som nu har skapat spelhistoria.

2008 Dead Space är utan tvekan ett mästerverk i skräckgenren. Allt ifrån miljöerna till ljusdesignen har idag blivit ikoniska. I en ny intervju av Ars Technica berättar nu skaparen Glen Schofield om hur spelet kom till och vilka utmaningar de stod inför i deras mål att skapa världens läskigaste spel.

Jag vet att jag gjorde någon tweak ini filer för att få bättre flyt, kan mycket väl vara kopplat till kameran. Har tyvärr inget konkret minne sådär. Men till syvende og sist så var det alldeles för knepig styrning, gick ej att skjuta vettigt eller hante... 14/01 Dead space körde jag om 4-5 gånger. Dead space2 3 gånger. Dead space3 1 gång och ogillade flera nya inslag. Underbart spel lagom små läskigt och passar mig som har svårt med ren skräck. Dead space 1&2 har betytt väldigt mycket för mig. I samma liga som... 14/01 Tuffing :) 14/01 Har bara testat min Steam version av Dead Space 1 o 2 men äger de även till EA Origin. Stötte du på den automatiskt snurrande kameran på Origin plattformen eller fungerar spelen? Man är tvungen att fixa i ini filer för att styra till detta. Provade med... 14/01 @Sapiens: Håller absolut inte med dig efter att ha spelat åtskilliga skräckspel genom åren. Älskar även Doom 3 som många hatade på så mycket. D3 var en schysst "re-imagining" av serien och bra för vad det var vilket många inte kunde ta till sig, ett tek... 14/01 Nä fick ettan gratis på Origin för något år sedan, men det går inte. Alldeles för klumpigt i styrningen och handhavandet. Verkar ok spel i övrigt 13/01 Jag håller med dig där, men det är just när det inte är bra gjort, som det är skrämmande. Det är väl naturligtvis en avvägning, för man ska ju känna av man inte blir hållen i handen, samtidigt får det inte straffa en för hårt om det är en situation som... 13/01 Synd att serien gick från skräck till action. 13/01 Älskade verkligen DS... ett av de få spelen jag kört igenom flera gånger! Som många nämner så var stämningen och atmosfären perfekt! Man suktade verkligen efter ett rymd-skräckspel just då. Kommer ihåg att jag såg Pandorum filmen något år senare och den... 13/01 Jag grämer mig att Dead Space 4 aldrig lär komma då EA inte tar i single palyer med tång ens. Ettan var riktigt creepy när det kom. Tyvärr fungerar deras PC portar av Dead Space 1 o 2 katastrof med snurrande kameror och osynliga väggar. Och PS3 o X360... 13/01
Skicka en rättelse