Sluter upp under parollen #StopToxicity.

Alla som spelat online vet att snacket i och kring multiplayer kan bli väldigt hatiskt och det är inte ovanligt att e-sportsstjärnor får utstå extra mycket om de inte presterar. När den danska organisationen North slutligen fick nog var det många andra namnkunniga lag och personer som slut upp bakom parollen #StopToxicity.

Det händer också att e-sportares familjer hotas och den svenska e-sportaren Christopher "get_right" Alesund berättar i en rad följdtweets om hur en person ringde hem till honom varje natt, när han fortfarande bodde hemma. Hans mamma svarade på samtalen, och fortsatte att göra det, då hon insåg att personen förmodligen mådde väldigt dåligt.

För det första överdriver du rätt hårt hur mycket folk det är som beter sig illa. Finns skitstövlar absolut men inte till den mängd du pratar om. För det andra så iom temp bans så skulle det kanske droppa några som blir butthurt att deras agerande får... 27/01 Vad jag underförstått menade är att om man ska banna alla som håller på och skriver och skriker skit i cs så blir det så få kvar att det inte är någon idé att ha spelet uppe. Det där communityn är ruttet i grunden. Jag stödjer absolut inte att man ska... 24/01 Haha påminner mig om när någon random snubbe hittade vårt nummer (hem till farsan och brorsan) och ringde hem till oss och skrek pga att vi hade (PK:at) honom på Tibia och snott hans Crown Armor. 24/01 Jag vet inte riktigt vad du ville få fram med det du skriver. Det händer inom sport oxå .... och sen? Okej, inte okej? Om det inte är okej så måste såna beteende få konsekvenser, inte ignoreras. OM det är okej, förklara varför det är det Vem skriver död... 24/01 @Nioreh: Vände mig mer till formuleringen att folk är så känsliga. Men din grundinställning, att det är okej med hat så länge den som är utsatt ansvarar för att ignorera det, är dock något skev. Kan jag tycka, i alla fall. 24/01 Jävla skillnad på mobbning i skolan, som man inte kan bara "ignorera", och folk som är arslen i ett dataspel. 24/01 Så du menar att det överlag inte är så? :) 24/01 Lärare och rektorer har försökt att få bukt med mobbning på detta sätt. Men där verkar de få skit för det. 24/01 Jag önskar att jag kunde skylla på en specifik generation. Men jag vet att folk i min ålder (33) sitter och skriver på samma sätt när dom spelar online. Jag tror som många andra här att problemet ligger i att folk tror att man kan skriva vad som helst... 24/01 Seriöst eller inte, vem vill få dödshot av att spela tvspel? Det är väl meningen att det ska vara kul med spel? Dessutom kan nog barn bli rädda av att någon hotar att leta upp en och döda en så hot är aldrig okej 24/01
Skicka en rättelse