Det som göms i kod kommer fram på internet.

Apex Legends gör ett par unika saker i Battle Royale-sammanhang (läs till exempel om varför jag tycker att respawn-systemet är genialiskt) och en av de mer framträdande är att det bara att går att lira i lag om tre medlemmar. Såväl Fortnite som Battlegrounds och Blackout erbjuder spelare att lira solo eller med bara ytterligare en kamrat och även om Respawn inte bekräftat ytterligare spellägen har man hittat bevis för detta i spelets kod.

Det passande döpta Twitter-kontot "ApexUpdate - News & Leaks" har publicerat en bild där det i klartext står "2-man Squads" och "#SOLO MODE". Kikar man vidare i kodsträngarna ser det ut att samma karta kommer att användas och att tvåmannaläget är i stort sett oförändrat, medan med i solo tycks skruva ner ett par parametrar. Vi blir till exempel nyfikna på vad "medic_super_solo" innebär då Lifelines care package är väldigt hett i spelets meta just nu.

Min tolkning av koden är att de plockar bort "incapshield" ( = incapacitated shield = knockdown shield? ) i solo från loot och även Lifelines ulti. Vilket känns ganska logiskt då man antagligen kommer dö direkt i solos. 11/02 Nu när jag tänkt lite mer så är jag rätt tveksam till Duos också faktiskt. Funkar liksom riktigt bra just med 3manssquads. 11/02 Tror solo och duo läge skulle ta bort det som gör Apex Legends unikt emot andar BR. Som många redan nämnt här så är Apex Legends uppbyggt på just samarbete och synergin mellan olika legends i din 3 manna grupp. Men håller med @Newklear att matchmakingen... 11/02 Det är just 3-manna squad som är en utav dem unika grejerna med Apex Legends. Spelet känns byggt kring 3 spelare på lag. Spela Duo kommer garanterat kännas som en man kort när man förstår vikten utav att ha 3 spelare med unika egenskaper. Nää..jag hålle... 11/02 Med tanke på hur dåligt systemet verkar vara på att matcha folk med ungefär samma erfarenhet, och med tanke på att den klyftan bara kommer växa, så känns ett solo-läge väldigt intressant. Kanske bättre att bara laga matchmaking istället, dock... 11/02 Mm spelet är byggt för att liras i grupp. Känns som att mycket försvinner om man kör solo också då allt är byggt från grunden att spelas tillsammans med andra. 11/02 Känns som man förlorar en del om man tar bort samarbetet , men duo sure 11/02 Duos - ja tack. Solo: Tveksam faktiskt. Främst pga obalansen som kan bli med alla olika legends. 11/02 Duos vore jätte bra faktiskt 11/02 Jag är kanske en av få men tar gärna ett BR i Battlefront. Gillar hur det spelet utvecklats under året till det bättre. 11/02
Skicka en rättelse