För en liten stund sedan smittade Sweclockers ner redaktionsrummet med musik som lät stentvättad jeansjacka med uppkavlade ärmar. Och då passar det ju bra att skriva nyheten att det Top Gun-bekanta flygplanet F-14 Tomcat släppts som early access till flygsimulatorn DCS World.

Modulen heter DCS: F-14A/B och ger dig möjlighet att flyga på samma sätt som Top Gun-hjältarna Maverick och Goose. Japp, det finns plats för både pilot och hjälpredan RIO i det tvåsitsiga stridsflygplanet. Med andra ord kan du som pilot försöka övertrumfa herr Tom Cruise som ju fick se sin RIO förolyckas i 80-talsfilmen.

Spelet kodas av delvis svenska Heatblur, en studio grundad av folk som tidigare jobbade med AJS-37 Viggen-modulen till DCS. Med Tomcat-modulen lockar man med co-op-flygning, en AI vid namn Jester om du inte har en kamrat att flyga med, kampanjer på Caucasus- och Persian Gulf-kartorna, AA-roboten AIM-54 Phoenix, start och landning från hangarfartyg och – förstås – en löjligt detaljerad återgivning av flygplanet i fråga.

DCS: F-14A/B köps antingen från Heatblur eller från siten DCS World. Priset ligger på 80 dollar för en licens och 150 dollar för två licenser (om du shoppar från Heatblur). Räkna med recension på FZ inom kort.