Capcom bekräftar samma minimikrav.

Om du hade vad som pc-krävdes för Resident Evil 2 har vi goda nyheter inför zombiesäsongen 2020; Resident Evil 3 har nämligen exakt samma minimikrav (via Steam). Det känns extra logiskt då remake-spelens original var mycket lika och delade en del miljöer och assets sinsemellan.

Resident Evil 2-remaken släpptes så sent som i januari och remake-trean kommer redan i april nästa år. Då tvåan blev en större succé än originalet och det är årets största kritikersuccé (enligt Opencritic) var en Resi3-remake förstås bara en tidsfråga. Men det blev en kort sådan.

Med i Resident Evil 3 följer också multiplayer-spelet Resident Evil Resistance.

Minimum Resident Evil 3 Remake PC Requirements

Requires a 64-bit processor and operating system
OS: WINDOWS 7, 8.1, 10 (64-BIT Required)
Processor: Intel Core i5-4460 or AMD FX-6300 or better
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 760 or AMD Radeon R7 260x with 2GB Video RAM
DirectX: Version 11

Skicka en rättelse
Sant, ställen används. Men spelet är inte bara samma miljö med lite andra placerade zombier och puzzel. Även om, som jag sa, att spelet är närmare en expansion än något annat RE-spel. 19/12 Det stämmer inte helt att skriva att att det inte använder samma ställen som tvåan då vissa ställen definitivt återanvänds, bl.a polisstationen. Dock så har du rätt i att man spenderar majoriteten av tiden i staden istället. 19/12 Det känns som att om det släppts under dagens spelklimat, då hade det varit ett dyrare DLC till 2an. 19/12 Code Veronica till dreamcast skulle egentligen vara resident evil 3. Resident evil 3 till Playstation var mer som ett hafsverk för att få in snabba pengar. 18/12 Det som blev RE3 var egentligen tänkt att vara en spin-off från början. Spelet utspelar sig bara några timmar innan RE2. Det använde samma spelmotor med lite modfikationer. Stora skillnaden är att man spenderar större delen av tiden utomhus i Raccoon... 18/12 Ett annat team som gör trean, så dom har nog fått tid. 18/12 ..."då remake-spelens original var mycket lika och delade en del miljöer och assets sinsemellan"... Hur mycket av miljöerna delas mellan spelen? Jag har inte lirat RE3 så vet ej. Hoppas ju på så mycket nytt som möjligt med 3an så det inte känns som RE2... 18/12 Ja, Mr X konstanta jakt sabbade lite, man ville ju ta det lugnt och titta på allt nytt/uppdaterat material. Och jodå, spelet klaras av att köras på både min gamla (i7 930 + 12gb ram + gtx1660) och mitt nya AMD bygge. 18/12 Hoppas att Nemesis är så som han var i orginalet; att han faller ner medvetslös efter att man pumpat ur samtliga skott i honom och att han då inte kommer tillbaka på ett tag. Blev lite för stressad av Mr X i tvåan. 18/12 Igår provlirade jag faktiskt RE2:RE på min nya tv (LG 65" C9), via PC. Pendlade mellan 90-120 fps maxat @ 1440p, så det känns rätt nice att garanterat få likvärdig upplevelse i trean. 18/12