Svenska Frictional Games har inte varit på tapeten på ett bra tag – det var trots allt över fyra år sedan de skrämde livet ur oss med Soma och dessförinnan Amnesia. Men nu har vi fått ett livstecken i form av en ny webbplats som kort och koncist heter Nextfrictionalgame.com. Innehållet är dessvärre inget att bli upphetsad över eftersom det endast består av några länkar till sociala nätverk, prenumeration på ett nyhetsbrev samt en gäckande vit prick som blinkar mitt i ett hav av svärta.

Att den blinkande pricken är kopplad till det kommande spelet kan vi nog anta, men vad representerar den? En ficklampa? Batterinivån på en blodtörstig robot? En avlägsen neutronstjärna? Vi kan bara hoppas att Frictional ger oss lite matnyttig information och kanske en pulshöjande trailer inom kort.

Under 2017 meddelade man i ett blogginlägg att man jobbade på två olika skräckspel – ett som 80% av personalstyrkan fokuserade på för att bygga de första banorna och ta fram en "vertical slice", och ett annat som befann sig tidigare i sin utveckling och som skulle kretsa kring mindre direkt skräck. Huruvida det är ett av dessa som man ska utannonsera kan vi givetvis bara spekulera i, så sätt igång i kommentarsfältet.