Det amerikanska granskningsorganet flaggar för fler otrevligheter än i första spelet.

Det kommer väl inte som någon överraskning, men The Last of Us: Part II ser ut att bli lika våldsamt som föregångaren. Och därtill innehålla en del sex och nakenhet.

ESRB, organisation som granskar spel i Nordamerika, ser ut att ha satt ett första omdöme på titeln, och den får åldersstämpeln "M", den näst högsta som betyder "Mature" och att spelet lämpar sig från 17 år och uppåt. Den flankeras av dessa varningar:

  • Blood and gore

  • Intense violence

  • Nudity

  • Sexual content

  • Strong language

  • Use of drugs

Droger och nakenhet är nytt för del två, i övrigt ger ESRB ungefär samma förbehåll som för The Last of Us.

Den europeiska motsvarigheten Pegi har ännu inte släppt sin granskning av The Last of Us II, men allt annat än rekommendationen "18" vore en chock.

Både ESRB och Pegi ger rekommendationer. Det är alltså inga lagar som hindrar yngre att köpa spel som rekommenderas för äldre spelare, utan det är upp till spelsäljarna att avgöra.

The Last of Us II släpps exklusivt till Playstation 4 den 29 maj.

Skicka en rättelse
Jag spelade precis igenom spelet på nytt - herregud så bra det är, trots att jag spelat det tidigare och vet vad som komma skall . Bjussar på ett av spelets mysigare ögonblick: https://i.imgur.com/vmjdBuE.jpg 05/02 Jag som alltid trott att den där Pegi var en Amerikanska. 04/02 Om det ska pussas och visas pattar hit och dit då gör jag som mina gamla farfar och sätter handen för ögonen samtidigt som jag tyst muttrar "usch, vad är det dom visar egentligen", hehe :) 04/02 Låter riktigt bra! 04/02 Avslöja gärna inte stora händelser i storyn i rubriken till artikeln. 04/02 Jodå, det ska ha fått ungefär samma preliminära märkning. "18 (https://www.cyberpunk.net/se/en/)" av Pegi i Europa, "M (https://imgur.com/a/cy7JZGQ)" i Nordamerika. Grejen är inte att TLOU2 fått hög åldersmärkning, mer att det verkar få fler vuxengrejer... 04/02 Det är ett svinstort spel, och märkningarna antyder lite om innehållet och skillnader mot ettan. Därför skrev jag nyhet om det. Men "stor sak" vet jag inte om nyheten är, då hade vi väl fått sätta sexmärkning på den. ;) 04/02 Jaha ja! Cyberpunk 2077 extremt mycket naket och sex, droger och våld!! Ingen snackar ju om det spelet lr flaggar om det.. Usa i ett nötskal $#@$#%%& clowner. :) Ser fram emot recensionen på cyberpunk spelet iaf.. 04/02 Kommer spelet ha mikrotransaktioner? Men rent generellt kräver ju mikrotransaktioner en aktiv handling av spelaren för att köpet ska genomföras. Våld och sex visas ju per automatik när man spelar. En skillnad där, oavsett vilken man tycker är farligast.... 04/02 jag har inget emot om spelet kommer ha naket eller knark.... 04/02