Spela utvalda pc-titlar på din klena laptop eller Android-lur gratis.

Google Stadia lanserades i höstas och trots att det i sina bästa stunder kändes som svart magi var de flesta överens om att tjänsten kändes ofärdig. Och att spelutbudet var något klent. Vi kunde dock konstatera att spelstreaming hör framtiden till, något som cementeras nu när Geforce Now lanserats i en skarp version.

Nvidia har betatestat sin tjänst för spelstreaming under många år men nu känner man sig alltså redo att slå på stora trumman. Har du redan ett Nvidia-konto (vilket sedan ett par år tillbaka ändå krävs för Geforce Experience) är det bara att tanka hem klienten och börja köra titlar såsom Fortnite, Destiny 2 och The Witcher 3.

I klienten ser du vilka spel som är kompatibla med tjänsten och äger du dem på Steam eller Epic Game store behöver du bara logga in på ditt konto och lira. Vi har inte testat men det borde innebära att du också har tillgång till sparfiler i till exempel Steams molntjänst.

Vad är haken då?

Det finns två olika sorters konton, varav ett är gratis. Då är du begränsad till en timmes spelsession åt gången och måste därefter ställa dig i kö igen. Betalar du får du gå före i kön, kan spela sex timmar åt gången samt får tillgång till RTX-grafik i de spel som stödjer det. Vid lanseringen kan du lösa ett "Founders"-medlemsskap som ger dig 90 dagars gratis mot att du binder upp dig för ett 12-månadersabbonnemang som efter gratisperioden kostar 59 kr per månad.

Du kan köra klienten på pc (såklart) men även på Android och till skillnad från Google Stadia är tjänsten inte begränsad till Pixel-serien. När jag testade snabbt hemma, via en trådlös uppkoppling på 2,4 Ghz, så klagade testverktyget på att jag borde använda 5 Ghz för bästa prestanda men jag kunde heller inte märka någon grötig komprimering eller snorsegt lagg i kontrollerna i Destiny 2.

Nvidia rekommenderar en uppkoppling på minst 15 Mbit, det dubbla om du vill nå 1080p60. I dagsläget finns det inget stöd för 4K eller snabbare bilduppdatering.

Skicka en rättelse
Jag kör på en Dell Ultrasharp 27" U2715H, den har vid lite googling ca 12 ms total input lag. Ingen aning om det är bra eller dåligt. Det enda twitchiga spel jag spelar är Overwatch och har inte testat det på GFN än, får göra det ikväll kanske. Har 12... 07/02 Det är TYDLIG input lag för både Stadia och GFN. Inte tydlig som att du upplever en lång fördröjning, som man kanske har sett på youtube. Utan tydlig i att mouse sensen blir helt annorlunda, flick shots och liknande är nästan omöjliga att få in någorlun... 07/02 Då jämför du med att spela samma spel med samma utrustning fast direkt på datorn utan GeForce Now? Om det inte märks någon större skillnad måste det vara för att du av någon anledning redan har relativt mycket latens i det du sitter med. Sitter själv... 07/02 Testade igår, Körde path of exile, diablo 3 och testade snabbt practice game i overwatch. Satt med en MBP från 2015 på min 100mbit comhem lina med egen Asus router. Funkade verkligen över förväntan och i d3 och PoE så var det svart magi. OW funkade bra... 07/02 Alltså, jag tvivlar inte på att du upplever latens, men jag kan inte för allt i världen märka någon. Har testat med World of Tanks, Yoka laylee och Bioshock remastered och inte ens när jag försöker svinga kameran hejvilt i WoT märker jag minsta lilla... 06/02 https://www.nvidia.com/sv-se/geforce-now/system-reqs/ 06/02 Vad är minsta hårdvaran som krävs för att köra? Räcker det med en monitor, handkontroll eller mus/tangentbord och en raspberry pi? Är ju nästan som en laptop med inbyggd grafikkrets.. Funderar på om det kan vara nåt för sommaren eller dreamhack. 06/02 Allt beror på vad man jämför med. :) Upplever absolut latens (bor också i Skåne – kör med Ethernet) och det märks olika mycket i beroende på spelet och vilken typ av spel. Att köra spel som Apex Legends kommer ge en markant nackdel då det är en klar för... 06/02 Testat lite olika spel med GFN nu och jäklar alltså, det är typ ingen latens alls som jag kan märka. Nu är jag ingen pro-l337-gamer (tm) som kör 120 Hz och CSgo eller vad de nu gör, men ändå. Datacentret ligger väl i Stockholm vad jag förstått och jag... 06/02 Ja, men du får en heads-up innan. Under betan har det varit 4 timmars sessionstid, när det är 10 minuter kvar får man en varning att session kommer att koppla ifrån snart. När sessionen blir disconnectad så får du connecta igen. Jag kör betalversionen... 06/02