Skrytsiffrorna från Steam duggar tätt just nu.

Det är inte bara Calle som karantän-streamar Doom, då det framgår med all önskvärd tydlighet att många väljer att sitta och spela hemma på kammaren i dagsläget. Förra veckan slog Steam rekord med över 20 miljoner spelare och den gångna helgen nosade man på 23 miljoner.

rosade Doom Eternal släpptes i fredags borde det ha kunnat surfa på Steam-framgångarna. Och japp, medan Doom-rebooten från 2016 som mest landade på 44 000 samtidiga spelare vid releasen (via Steamdb) är Eternal mer än dubbelt så poppis. I helgen hade spelet som mest nästan 105 000 spelare (också via Steamdb). Det är förstås inte detsamma som att spelet i slutändan blir dubbelt så stort som rebooten, men premiärsiffrorna är det i alla fall inget fel på.

Calle tycker om Doom Eternal, men inte så mycket som han "borde" enligt samme Calle i FZ-recensionen. Han har i alla fall fem tips du bör ta med dig när du tar dig an helvetesskjutaren.

Skicka en rättelse
Ja, jag gillar att det påminner om de gamla Doom. Trött på alla tråkiga moderna fps som ser likadana ut. 24/03 Har bara kört ett par timmar, men hittills tycker jag bättre om 2016-spelet. Kanske minns helt fel, men det känns som 2016 var mer "här är ett vapen, in och kötta". Nu är det för mycket hopp-pussel, för många abilites och för lite ammo, Hoppas det blir... 24/03 De går helt klart än mer efter Doom samt Doom 2 när det gäller det visuella än vad de gjorde i Doom 2016. Jag gillart :) 24/03 Har inte testat själv än, men grafiskt är det bättre, sen gameplay känns tveksamt 23/03 Själv stör jag mej på att de blivit så arkadigt. Gröna vapen som snurrar i luften? Ammo som skiner och ligger i stort sett på helt random platser? Matkers och frågetecken som snurrar överallt? Alla dessa memes? Enligt mej så var grejen med Doom att man... 23/03 Jag var orolig för att det skulle skruvas för mycket åt "högra" hållet om man nu vill se tex doom 3 som att skruva åt vänster, det är mycket mer påhittade miljöer och plattformande osv som helt klart känns unikt men kanske inte doom. Det går dock inte... 23/03 I min mening definitivt inte bättre, en okej spel som jag inte orkar spela i särskilt långa omgångar. Till skillnad från 2016 som slog ned som en hammare i glasbordet och höll mig fast långt in på nätterna! 23/03 Spelet lever mycket på föregångaren. Jag känner att det mest är en blek kopia. Striderna är kul men allt annat känns på något sätt fel jmf med doom 2016. 23/03 Efter senaste patchen kan jag inte spela campaign längre.. Kraschar till desktop. 23/03