Snygga skyar.

Vrålsnygga Microsoft Flight Simulator alpha-testas i detta nu, och ibland bjuds det på lite ingame-bilder från de som kommit med i den tidiga testningen. Häromdagen dök ett gäng av dessa upp på siten. Visserligen varierar kvalitén en del, men snyggt är det.

I mitten av april fick alphan sitt första jetplan, en Airbus A320, efter ett par månader med mindre propellerplan. Med nästa stora uppdatering kommer också en Boeing 747 med, samtidigt som en ny laddning testare släpps in. Denna version, kallad alpha 1.3.x.x, släpps i mitten eller slutet av den här veckan om planen håller.

MS Flight Simulator har inget konkret releasedatum, men siktet är inställt på att släppa det under 2020. Primärt till Windows-datorer, men en Xbox One-version ska också vara på gång. Och det lär komma till Xbox Series X också.

Jocke Bennet tog en testflygning redan i höstas – läs vad han tyckte.

Skicka en rättelse
@eld: ok, coolt :) 06/05 De är ämnade för att ses från ovanifrån, vilket betyder att de fungerar otroligt bra i en flygsimulator. Se det som bakgrundsgrafiken i ett spel som aldrig är tänkt att ses på nära håll. Det finns inga tekniker än som kan generera en högupplöst identisk... 06/05 Nu tror jag du har snurrat till det lite här. Det är inte den sorterns fotogrammetri som de pratar om, utan om att använda Bing map data för att generera världen. Sen, beroende på hur mycket kräm du har tillgängligt på din dator, kommer man att applicer... 05/05 Jag skulle tro att texturerna strömmas in efterhand som de skaa användas från en eller flera webtjänster. Så högupplösta flygscannar över hela jorden måste ju ta upp oändligt med datorminne om allt skulle sparas på datorn vid ibstallation av spelet. 05/05 Jo, texturerna blir synligt på amatörnivå eftersom de såklart inte är ämnade för texturer i ett spel, det har aldrig varit syftet. De skulle kunna göras om till högupplösta och professionella texturer bl.a genom avancerad batch-processering/konvertering... 04/05 @Kyraal: Tack för tipset. 1500:- är ju helt OK, medan 5000:- + hade varit överkurs. 04/05 De har realtidsbelysning i spelet, men allt sker på den ljussättning som finns i texturerna som kommer från foton som satelliter tar. Det är inte på amatörnivå, det finns verkligen inget annat lika bra sätt att ta jordens all terräng på sån nivå i ett... 04/05 VR eller no go. 04/05 Thrustmaster T.16000M + Throttle (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3876471). Det är det enda svaret du borde lyssna på om du är ny, och inte hållt på med flygsim tidigare. Ignorera allt om Warthogs, yokes, och liknande. För 1500 kr får du allt du... 04/05 Mitt första mål är att ta reda på om flygplansbränsle kan smälta stålbalkar. 04/05