Du ser den på FZ med Calle och Jocke.

Som ett svar på coronan kör Microsoft sina presentationer som streams varje månad. Xbox 20/20 kallar man det, och första vändan blir nu på torsdag. Då kommer utvecklare visa gameplay, trailers och annat från spel till Xbox Series X. Bland annat får vi se gameplay från Assassin's Creed: Valhalla.

For the Xbox 20/20 May update, we will focus on giving you a first look at next-gen gameplay, trailers and sneak peeks from a wide variety of publishing partners and independent developers across the globe and industry, including Ubisoft’s recently announced Assassin’s Creed Valhalla, and hear from game creators about what they’re doing with their games on Xbox Series X.

Alla spel som visas på torsdag kommer vara optimerade för Xbox Series X, skriver Microsoft. Hur många spel som kommer visas är oklart, men räkna med att det mesta är från tredjepartsutvecklare. Spel från Xbox Game Studios kommer nämligen visas i en stream i juli, och några av dessa är helt nya tillkännagivanden.

Om du föredrar pc kan du glädja dig åt att samtliga Microsofts stora spelreleaser kommer till pc-Game Pass på releasedagen. Som Microsoft Flight Simulator, Minecraft Dungeons, Halo Infinite och Wasteland 3.

Men första streamen nu på torsdag allså. Klockan 17 börjar Microsofts sändning det, och du ser det här på FZ tillsammans med Calle och Jocke som täcker allt live, med försnack från 16:30.

En liten tjuvstart på E3-alternativet, om du så vill.

Skicka en rättelse
Kommer inte komma några Series X exklusiva spel på flera år. Xbox har bekräftat att alla spel iallafall dom första åren även kommer att gå och spela på Xbox One. Så räkna inte med att dom nya spelen kommer utnyttja hårdvaran till max skulle jag tro. Kom... 06/05 Häftigt men tråkigt att vi inte kommer få se några series X exklusiviteter, så man ser vad hårdvaran verkligen går för. 06/05 Blir fint att få se lite AC! 06/05 Sony är nog medvetna om att de inte kan sätta priset högre än 4500-5000kr (500usd) men det är utifrån den amerikanska marknaden och inte den svenska. I Sverige kommer det troligen bli betydligt högre med eventuella skatter osv. 06/05 Ny Elden RIng trademark Singapore. (Kan betyda absolut noll, men även allt ;P) https://www3.wipo.int/branddb/en/showData.jsp?ID=SGTM.40202008811Y.TM Ooooooooooooh Elden Ring. 06/05 Kul med ett event för nästa generation. Blir spännande! 5990:- för ps5 och kanske 6299:- för series x skulle jag tippa på. Tror verkligen inte de kommer sälja speciellt mycket till vanliga svenssons med ett högre pris än så. Säger MS 8000:- för boxen... 05/05 Kan bli stressigt för Sony i så fall. Förra generationen så hade dom fördel av både pris och prestanda, nu så har Microsoft också köpt upp en massa studios så dom bör inte vara övertygade om att dom bara kommer sälja på grund av övertag på mjukvaran hel... 05/05 Jag är ganska så säker på att Microsoft kommer att chocka spelvärlden. Jag tror att dem kommer oavsett att prismatcha Sony helt. Säger Sony 499$ kommer Microsoft också säga så. Den Unlocked intervjun baserar jag det på. Xbox har nu både CEO och CFO på... 05/05 Om tillverkningskostnaden för PS5 ligger på 480$ så tror jag inte att Series X kostar så mycket mer att tillverka, samtidigt som dom nog är försiktiga med marginalerna nu när priserna kommer ligga så högt jämfört med förra generationen. Phil Spencer har... 05/05 8-10.000:- i början känns rätt troligt, och sen neråt 5000:- efter några år. 05/05