Utvecklingen av Dying Light 2 har beskrivits som "en total röra", och vi fick tidigare under året veta att det skulle bli försenat till ett hittills okänt datum. Den som vill njuta av nya Dying Light-äventyr behöver dock inte förtrösta, för nu har Techland utannonserat ett nytt DLC till originalspelet.

Dying Light – Hellraid utspelar sig i ett spel inuti spelet (så meta), och det hela utgår från en mystisk arkadmaskin som plötsligt dyker upp i The Towers källare. Det visar sig vara en port till en medeltida fantasy-värld, fylld med ilskna skelett. Om det hela låter bekant så är det för att konceptet är taget från ett annat spel som Techland håller på att utveckla, men som för tillfället ligger på is. För att förvirra konsumenter lite ytterligare heter även detta spel Hellraid.

Vissa har redan tillgång till en beta-version av Dying Light – Hellraid, och av kommentarerna att döma är det en kort historia. Det slutgiltiga DLC:t ska komma med tre banor, och beta-testare har fått tillgång till den första, som de säger tar runt 30 minuter att ta sig igenom. Moroten för att fortsätta med fler rundor verkar vara att få högre poäng och på så sätt låsa upp nya vapen. Man kan dessutom mangla skelett med upp till tre polare samtidigt.

Det släpps 23 juli och kräver att man äger grundspelet.