37 000 flygplatser, men 40 av dem är "byggda för hand".

Igår avslöjades 18 augusti som releasedatum för Microsoft Flight Simulator till Windows 10, och med detta fick vi diagram om vilka plan och flygplatser som ingick i de tre olika versionerna.

Detta skapade huvudbry i vissa läger då Microsoft Flight Simulator skrutit med närmare alla flygplatser i hela världen. I ett förtydligande till Eurogamer säger en talesperson för Microsoft att, javisst, här ryms 37 000 flygplatser för precis alla spelare, oavsett prisklass. Flygsimulatorn...

...includes nearly every airport around that globe that is represented in Bing Maps, which is roughly 37 000. However, of those 37 000 airports, we have specifically hand-crafted 40 of them (depending on the edition – 30 for Standard Edition, 35 for Deluxe Edition, 40 for Premium Deluxe Edition) for the most realistic and immersive simulation experience.

Premium-flygplatserna har alltså extra allt. En demonstrationsvideo av flygplatser får du undertill.

Spelet kostar mellan 599 och 1 189 kronor beroende på version. Standardutgåvan släpps dag ett till Xbox Game Pass för pc. Microsoft Flight Simulator ska även släppas till Xbox, men oklart när.

Skicka en rättelse
Alltså, hur coolt är detta. Ön ägdes ju av Sverige i nästan 100 år men jag hade inte en aning om att också flygplatsen döpts efter Gustaf III. Ännu en underbar anledning att köpa spelet. 14/07 Vilket ska vara en extremt svår flygplats att landa på, så den kan vara kul. 14/07 Om jag förstår videon rätt så är det detalj nivå i grafiken(?), bilar parkerade och körande, markpersonal, services som animerad baggage, osv. Alla andra flygåplatser har inte detta. Men uppenbarligen är alla 37000 flygplatser manuellt editerade iaf. 14/07 Hur dåliga eller ska man säga hur stor är skillnaden mellan de handgjorda och de övriga flygplatserna? 14/07 Area 51 finns representerad i Bing maps, så då lär det även vara fallet i simulatorn. Kul om de lägger in lite easter egg-UFOs där som i FSX! :D 14/07 @Fulci: Jag skulle definitivt inte vilja sitta i ett flygplan på väg till en erkänt svår flygplats. :O 14/07 Det är den här flygplatsen som är rätt känd för att vara svår. Finns många simvideos med den från andra flygsimulatorer. https://www.youtube.com/watch?v=dXYSQwIM8uM 14/07 Roligt att en av de intressantaste flygplatserna, Tenzing-Hillary Airport, är i standardutgåvan. Jag skulle gärna ha Dubai från premium, men prisökningen är lite extrem om flygplatserna är enda skillnaden. 14/07 Lite svensk anknytning iaf med Gustaf III:s airport. 14/07 Jag skulle vilja ha två flygplatser från dyraste utgåvan men bara köpa standardutgåvan i övrigt. Hoppas att de släpper dem som digitalt innehåll att köpa enskilt längre fram 14/07