Att gå över ån efter vatten är, som bekant, onödigt. En åsikt som vi verkar dela med skaparna bakom den animerade Netflix-serien Resident Evil: Infinite Darkness. I rollerna som Claire Redfield och Leon S. Kennedy hittar vi nämligen Nick Apostolides och Stephanie Panisello.

De låter kanske bekanta – och har du spelat 2019 års Resident Evil 2 kommer de sannerligen låta bekanta. Det är nämligen samma skådisduo vi hörde där. De är med andra ord varma i kläderna.

Något releasedatum förutom vaga "2021" finns inte för Infinite Darkness, men här kan du se en teaser. En ny bild Netflix släppt visar hur ett gäng zombier stapplar mot Vita huset och man berättar vidare att serien kommer äga rum 2006, efter Resident Evil 4 och innan femman.

Leon undersöker en läcka i Vita huset, men snart går allt – nähä! – åt (zombie)skogen. Snart korsas vägarna med gamla parhästen Claire, som å sin sida har fullt upp med ett annat uppdrag.

"Men var inte det här en live action-serie?" frågar sig kanske en och annan. Faktum är att Netflix också är i startgroparna för just en sådan serie om New Raccoon City och två Wesker-syskon.