Många är vi som spenderat timmar med att i realtid resa mellan europeiska eller amerikanska städer för att leverera gods medelst lastbil. Trots att Euro Truck Simulator 2 och American Truck Simulator är hyfsat nischade produkter så har de blivit förvånansvärt populära. En av de stora bristerna har dock varit frånvaron av officiellt multiplayer-stöd. Visst finns den imponerande modden TruckMP, men eftersom den bland annat saknar AI-trafik så blir det inte riktigt samma sak.

Men nu ser vi ett ljus i tunneln, för beta-patch 1.41 till American Truck Simulator kommer faktiskt med ett nytt multiplayer-läge som kallas för Convoy. Det är fritt fram att ansluta sig till detta betatest så länge man äger spelet, och instruktioner hittar man här.

Totalt åtta spelare kan samsas i samma session, och lyckligtvis kan man lösenordsskydda dem så att endast polarna hittar in. Utvecklaren SCS Software betonar att det rör sig om en beta och att det finns en del buggar samt en lång lista av förbättringar som väntar på att implementeras. I dagsläget stödjer dock spelläget synkroniserad AI-trafik, tid samt väder, och man kan även ta samma jobb som andra spelare.