Tencent-ägda Funcom och svenska The Outsiders känner varandra sedan tidigare – det är trots allt Funcom som är utgivare för svenskarnas kommande spel Metal: Hellsinger, som är en Doom-liknande upplevelse där man dödar demoner till rytmerna av heavy metal.

Men nu blir de mer än bara samarbetspartners, för Funcom meddelar via sin webbplats att de blivit majoritetsägare av den Stockholmsbaserade studion. Funcoms VD Rui Casais säger sig vara väldigt nöjd över att ha säkrat en långsiktig relation med studion, som består av industriveteraner från bland annat Dice, Avalanche, King, Rovio, Fatshark och Guerilla Games.

Mängden talang, kreativitet och originalitet som The Outsiders tillför till industrin är otrolig, och vi är väldigt glada över att vara en del av deras fortsatta resa.

Delägarskapet kommer även låta Funcom dra nytta av den otroliga mängd talang som finns i Sverige. Deras huvudsakliga fokus kommer fortfarande att vara Metal: Hellsinger, men det nya arrangemanget gör det enklare för våra team att stödja varandras projekt.

Som ett resultat ska The Outsiders nu utöka sin personalstyrka, vilket kommer gagna utvecklingen av Metal: Hellsinger och andra, framtida projekt.