Retro-fps råder det ingen större brist på, och här kommer ett till. Denna gång heter det Into the Pit, och tycks hämta inspiration från klassiker som Heretic och Hexen (och indiespelet Ziggurat), främst baserat på att man använder sig av magi istället för skjutvapen.

I spelet reser vi land och rike runt för att hitta intressant information, antagligen med koppling till magiska och mystiska företeelser, och vår kusin Luridia gör samma sak. Men plötsligt upphör den strida strömmen av brev från Luridia efter att hon hittat en demonisk grop (den lömskaste av alla gropar). Huruvida det är själva gropen eller något inuti gropen som berövat Luridia på sin brevskrivarförmåga vet vi inte, men det faller på dig att resa dit och ta reda på vad som hänt.

Gameplayet ska vara snabbt och vila på en roguelite-grund, där vi alltså väntas dö och börja om från början oräkneliga gånger. För att göra rundorna så framgångsrika som möjligt kan vi rädda bybor för att öppna deras butiker, för att på så sätt investera i permanenta uppgraderingar. Vi ska även kunna experimentera med flera olika magier och krafter, såväl som att använda nycklar och runor vi hittar under resans gång för att till viss del forma spelupplevelsen.

Into the Pit ska släppas till PC och Xbox-konsolerna 19 oktober.