Väntan på Valves bärbara konsol/speldator Steam Deck är olidlig för många. Och inte blir det bättre av att Valve lägger upp inlägg där de meddelar att de håller på att skicka ut utvecklings-kit av den lilla rackaren till partners. Vi vanliga dödliga får dock gott vänta till december innan vi kan lägga vantarna på den åtråvärda hårdvaran, och det är om man hade turen att förhandsboka snabbare än ögat. De flesta som förhandsbokat lär istället behöva vänta till någon gång nästa år.

I inlägget på Steam säger Valve att det rör sig om en begränsad omgång dev-kits som skickas ut till olika partners så att de kan testa sina spel, och funktionsmässigt är de identiska med slutprodukten.

Utvecklingen av konsumentprodukten sägs vara i slutskedet, och genom att få ut exemplar av enheten till faktiska spelutvecklare hoppas de dels kunna få lite viktig feedback inför släppet i december, men även vägleda dem i hur de får sina spel att fungera optimalt på konsolen. Förhoppningsvis leder det till bra stöd för enhetens styrdon och funktioner, och minimala antal spel som har problem att fungera på SteamOS.