Vi kan nog konstatera att Marvel's Avengers-spelet är något av ett fiasko, men Square Enix och Crystal Dynamics tycks vilja klämma ur så många droppar de kan. För några dagar sedan lade de nämligen till föremål som ökar mängden erfarenhetspoäng och resurser man får, och som kan köpas för riktiga pengar.

Detta ter sig extra märkligt med tanke på att de i mars ökade mängden erfarenhetspoäng som krävs för att gå upp i level, vilket de försökte rättfärdiga med att spelarna blev överväldigade av alla färdighetspoäng de fick.

Många säger även att beslutet strider mot det tidigare löftet om att spelet aldrig skulle inkludera inslag av "pay to win", medan andra hävdar att det inte är pay to win eftersom spelet inte har PVP. Hur det än ligger till med det så har de dock även sagt att köp i spelet endast ska vara kosmetiska, vilket de alltså inte lever upp till.

I slutet av september släpptes spelet till Game Pass, vilket lär ha bidragit med en del nya spelare. Det är dock oklart om de kommer lyckas vända den påstådda brakförlusten som spelet sägs ha stått för.