Marvel's Midnight Suns utvecklas av självaste Firaxis, men fick ett rätt svalt mottagande när det första gameplayet visades upp i början av september. Och kanske är detta en av orsakerna till att de nu meddelar att spelet inte kommer att släppas i mars 2022 som planerat.

I ett inlägg på Twitter skriver de att spelet är ett drömprojekt för dem och att det är en ära att skapa något i Marvel-universumet. De känner sig dock manade att skjuta upp släppet till någon gång under den andra halvan av 2022, alltså mellan juli och december. Detta för att de behöver mer tid till att göra spelet så bra som möjligt och kunna leverera ett oförglömligt äventyr. Den extra tiden kommer att användas för att lägga till mer handling och fler filmsekvenser, såväl som för att polera spelet.

Marvel's Midnight Suns påminner en hel del om Firaxis tidigare Xcom-spel, men med skillnaden att ens förmågor är baserade på kort. Dessa dras slumpmässigt under striderna, och man kan även uppgradera dem. Mellan varven vistas man på basen The Abbey, där man kan stifta bekantskap med hjältarna och ägna sig åt olika aktiviteter.