Cloud Imperium Games (CIG) är utvecklaren bakom mmo-rymdspelet Star Citizen och det tillhörande singleplayer-spelet Squadron 42. Utvecklingen har pågått ett bra tag nu, men finanserna verkar det inte vara några problem med, med tanke på att CIG har meddelat att de planerar att öppna ytterligare en utvecklingsstudio.

Studion ifråga placeras i Manchester, Storbritannien, och blir deras största hittills. Den ska slå upp portarna i maj 2022, och de räknar med att det kommer ge upphov till 1000 jobb under en 5-årsperiod. I dagsläget har CIG totalt 700 anställda i sina olika studior.

Exakt vad studion ska syssla med är inte klart, men CIG:s existerande högkvarter i Storbritannien – ledd av CIG-bossen Chris Roberts bror, Erin Roberts – har hittills främst fokuserat på Squadron 42. De 400 personer som arbetar i den existerande studion kommer att flyttas till den nya, men det är oklart om dessa 400 räknas in i de 700–1000 jobb som de nämner i pressmeddelandet.

Något släppdatum för Star Citizen finns ännu inte i sikte, men den spelbara alfaversionen får kontinuerligt nytt material och är faktiskt riktigt imponerande. Titta in i FZ:s officiella Star Citizen-tråd för att få ett bättre hum om vad mastodontprojektet handlar om och se vad våra medlemmar hittar på.