Dice utlovade för runt en vecka sedan att inte mindre än tre uppdateringar skulle släppas till Battlefield 2042 innan jul, och att en av dem skulle bli riktigt stor. En mindre patch kom ett par dagar senare, och nu är det dags för den beryktade jättepatchen att släppas, närmare bestämt klockan 9:00 idag.

Ändringsloggen är en lång historia, men ska vi plocka russinen ur kakan kan vi nämnda över 150 olika förbättringar på de olika kartorna, bland annat av hur man spawnar, grafiska glitchar och kollisionsproblem.

Olika delar av gränssnittet har också fått diverse förbättringar, bland annat för att göra det enklare att anpassa sin utrustning och se vilka vapentillbehör som är tillgängliga. De har dessutom lagt till markörer för vilka spelare som kan återupplivas eller som har lite ammo eller hälsa. Spelare kan även ge sig i kast med veckouppdrag. Det kommer att finnas tre stycken varje vecka, och slutför man alla får man ett unikt kosmetiskt föremål.

Det återstår som sagt en mindre patch i december, och även den ska komma "tidigt i december". Frågan är om det kommer räcka för att rädda spelet från anstormningen av negativa användaromdömen på bland annat Steam.