Som tidigare utlovat har Techland i dagarna släppt en 15 minuter lång gameplay-trailer för kommande Dying Light 2: Stay Human (här är en av de tidigare). Demonstrationen verkar utspela sig hyfsat tidigt i spelet och visar hur spelaren får en flygskärm för att lättare kunna ta sig från tak till tak. Flygskärmen kan med fördel styras över diverse varma luftströmmar som bland annat luftkonditioneringar verkar spotta ur sig, för att på så sätt förlänga flygturen och få lite höjd.

Det hela leder till en transformatorstation där spelaren stöter på en av fraktionerna i spelet, Peacekeepers. Därefter blir det fajt, där vi får se allt från hoppsparkar till hur änterhaken kan användas för att få fiender ur balans. Detta följs upp av ett enklare pussel där elkablar ska dras till rätt plats.

När det är klart får spelaren välja vilken fraktion som ska få dra nytta av denna transformatorstation, vilket den här gången är Peacekeepers eller Survivors. Båda kommer med olika fördelar, vilket i Peacekeepers fall är att de installerar "bilfällor" i alla zoner de kontrollerar, medan Survivors placerar ut luftkuddar i alla sina zoner.

Spelet har nyligen "gått guld", vilket innebär att det är, mer eller mindre, redo att pressas på skiva. Med det sagt lär Techland jobba på för fullt med sin dag 1-patch så att den är redo lagom till släppet den 4 februari. Det kommer till Playstation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC och Nintendo Switch (via streaming).