Hur många prenumeranter Game Pass har är en fråga som dyker upp titt som sätt, och fram tills nu har den senaste officiella siffran varit 18 miljoner. Take-Twos vd Strauss Zelnick antydde i ett samtal med Xbox-chefen Phil Spencer förra året att siffran låg på runt 30 miljoner, men Spencer bekräftade inte att så var fallet, utan upprepade bara att 18 miljoner var den senaste officiella siffran.

Zelnick verkar dock inte ha haft helt fel, eftersom gårdagens stora bombnedslag angående Microsofts stundande uppköp av Activision Blizzard till slut gav oss en ny officiell siffra. I kungörandet skriver nämligen Phil Spencer att Game Pass nu har över 25 miljoner prenumeranter. Och inte lär den siffran sjunka om de i framtiden får för sig att lägga till spel från några av Activisions varumärken, som Tony Hawk, Call of Duty, Diablo och Starcraft.

Spencer säger även att de kommer att fortsätta sin satsning på spelstreaming, och att det eventuella uppköpet av Activision Blizzard kommer att accelerera denna satsning.