Microsoft har spenderbyxorna på och nöjer sig inte med att ha knipit Zenimax och Bethesda. Nu meddelar de även att de ämnar köpa Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar. I ett inlägg på Xbox webbplats skriver de att företagen kommer fortsätta att agera oberoende av varandra fram tills att affären är klar.

Vidare skriver de att de siktar på att erbjuda så många av Activision Blizzards spel som möjligt via Game Pass till Xbox och PC, inklusive nya och gamla titlar. Activision Blizzard sitter på många anrika studior och värdefulla varumärken, som Warcraft, Diablo, Call of Duty och Overwatch, så Game Pass kan onekligen få ett ordentligt tillskott om affären går igenom.

I inlägget skriver även Xbox-chefen Phil Spencer att kreativ framgång och självgång går hand i hand med att behandla alla personer med respekt, vilket tyvärr inte verkar ha varit mottot hos Activision Blizzard under de senaste åren. Han påpekar att alla team och ledare väntas leva upp till detta och att de ser fram emot att sprida Microsofts företagskultur till teamen hos Activision Blizzard. Allas favorit-vd Bobby Kotick rapporteras dock fortsatt sitta kvar på sin post, åtminstone i dagsläget.