Steam Deck kommer med rejält klös under huven och en ordentligt tilltagen skärm på 7". Det innebär även att den är hyfsat stor, men hur stor jämfört med andra bärbara enheter? Det har Twitter-användaren Cary Golomb gett oss svar på, eftersom han fotat Steam Deck bredvid en rad andra konsoler.

Den mest uppseendeväckande jämförelsen för mig är utan tvekan den med Playstation Vita, som mest ser ut som en nedbantad leksaksversion av sitt verkliga jag bredvid Valves bjässe. Den är faktiskt så stor att inte ens ökänt jättelika Atari Lynx rår på den. Även Wii U-kontrollen får nog se sig slagen, även om den ser ut att vara något större på höjden.

Men trots att den är stor säger Cary att den både är lätt och bekväm att använda, vilket bådar gott för de som planerar långa sessioner av rollspelande i Divinity: Original Sin, ninjaaction i Sekiro eller krigföring i Total War: Warhammer 2. Vägledning i hur bra olika spel fungerar med Steam Deck får vi via programmet Steam Deck Verified, som redan har börjat märka spel.

Valve kommer att börja skicka ut de första enheterna till konsumenter i slutet av februari.