Sony AI är föga förvånande en avdelning hos Sony som sysslar med artificiell intelligens. Avdelningen har bara varit aktiv i ett par år, men nu meddelar de via Twitter att de ser fram emot att sjösätta sitt "flaggskepp inom spel", som skapats i samarbete med Gran Turismo-utvecklaren Polyphony Digital.

Vi får även en liten "teaser-video" med orden "Race together" tillsammans med bilder av några framstående Gran Turismo Sport-förare. Vad det rör sig om är alltså inte bekräftat, men att det har att göra med kommande Gran Turismo 7 (läs vår förhandstitt) är en klar möjlighet.

Vad "play together" innebär i sammanhanget kan vi bara spekulera i, men kanske rör det sig om AI-profiler baserade på de Gran Turismo Sport-förare som visas i videon. Eller kanske möjligheten att tävla mot AI-profiler som spelar som andra specifika spelare, så att man kan träna inför det kommande loppet mot ärkerivalen? Alternativt kanske det inte har något att göra med AI:n i själva spelet, utan att tekniken ska användas för något annat men relaterat.

Vill man få ett hum om vad Sony AI sysslat med kan man läsa den studie där de fick en AI som baserade sitt körande på visuella intryck att prestera bättre än Gran Turismo Sports inbyggda AI.

Avtäckandet av vad Sony AI sysslar med ska ske imorgon.