Falling Frontiers utannonserades förra året och är ett RTS i rymden där det gäller att planera bra och se till att rätt skepp är på rätt plats vid rätt tillfälle. Den senaste trailern ger oss lite gameplay-klipp, och det ser ut att bli en riktigt maffig upplevelse.

Skeppen man bygger går att skräddarsy med olika vapen och annan utrustning, och i eldstriderna kan olika delsystem på dem skadas eller förstöras. Skotten är dessutom simulerade, så även om de missar cockpiten med en hårsmån kan de fortfarande träffa ett annat skepp i flottan om man har otur.

Man måste även tänka på förnödenheter och materiell från bland annat raffinaderier. Är man lagd åt gerillahållet kan man istället upprätta blockader eller utföra överraskningsattacker mot dessa. För att hålla koll på vad fienden gör bygger man spejarstationer, som kan genomföra antingen passiva eller aktiva skanningar av omgivningen. Man kan även dölja sina egna skepp bakom månar eller kamouflera deras värmesignatur genom att hålla till nära gasjättar.

Falling Frontier ska släppas på Steam och GoG under det andra kvartalet i år, alltså april till slutet av juni.