Redan 2020 rapporterade vi om att System Shock 3 drabbats av stora problem, när utgivaren Starbreeze tvingades sälja utgivningsrättigheterna, vilket sedermera ledda till att många lämnade eller blev uppsagda från utvecklaren Otherside. Kinesiska Tencent klev dock in som och skulle driva serien framåt.

Efter det försäkrade Otherside att de fortfarande var involverade i projektet, men nu har Warren Spector själv avslöjat att de inte jobbat på spelet sedan 2019. Till Gamesbeat säger han att det nu är upp till Tencent att ta varumärket framåt och att han inte kan förtydliga saken ytterligare.

Det är alltså ingen bekräftelse på att det inte blir något System Shock 3, men det verkar onekligen som att det som Spector och Otherside jobbat på inte lär se dagens ljus. Å andra sidan är remaken av System Shock och remastern av System Shock 2 på väg, så kanske avvaktar Tencent för att se om det fortfarande finns intresse för den anrika serien.

Spector och Otherside jobbar själva på en helt ny "immersive sim", men detaljerna är knappa och i dagsläget får vi hålla till godo med en konceptbild och löften om stora valmöjligheter.