Sällan har det diskuterats så mycket i FZ-forumet som nu efter Elden Ring-släppet. Samtal om svårighetsgraden är legio, och det finns hårdnackade förespråkare på båda sidor av Hard-Easy- skalan, och allt däremellan. Nu har det (äntligen?) kommit en mod till pc-vesionen av spelet som kanske kan göra det lite enklare för de som inte tycker att ständig död är något välkommet. Och som reaktion på den modden har en principfast individ skapat en motreaktion, en mod som gör spelet ännu svårare.

I Easy Mode For Elden Ring halveras skadan som din karaktär tar i fight, samtidigt som en 25-procentig attackskadebuff läggs till. Torde göra att många kan ta sig mycket längre utan att ge upp, om det nu är så man vill spela spelet.

Motreaktionen består av Prepare To Die (Hard Mode), som gör fienderna rent överdjävliga, med mer attackskada, bättre försvar och motståndskraft mot magi. Hälsa, fokus och stamina modifieras inte. AI:n ska tydligen ha fått en rejäl kickstart också:

"Enemies will see and hear you from much further now. "They will look for you longer and harder when they hear you. When going for a backstab while undetected, enemies can hear you right behind them."

Med Prepare To Die kan du inte heller köra fast travel mellan olika Grace-platser, utan bara mellan kyrkor och katedraler. Är du redan inne på NG+ så kommer svårigehtsgraden att skalas upp ytterligare. Moddaren Silentverge skriver:

"I got sick of seeing all of these 'easy mode' mods being pumped out every other day so I made this mod instead.”

Tack PCG för tipset!