När de första rörliga bilderna från TV-serien om Halo dök upp var det många som riktade kritik mot hur Cortana designats. Istället för det relativt "digitala" utseende hon haft i spelen har de satsat på en betydligt mer realistisk design, vilket inte fallit alla i smaken. Nu har en av de ansvariga för TV-serien förklarat varför hon ser ut som hon gör.

I en intervju med Gamesradar säger Kiki Wolfkill att designen till stor del baseras på den teknik som är tillgänglig. Hon påpekar att mycket av designändringarna i spelen genomfördes för att de helt enkelt fick tillgång till bättre teknik och fler effekter, och att Cortana därför "alltid har anpassats efter miljön". Vidare säger hon att det är lite annorlunda med en TV-serie, eftersom hon där måste kännas som en riktig AI och ett riktigt hologram, sammankopplad till just den världen.

Jen Taylor – som gjort rösten till Cortana i spelen och nu även i serien – säger i sin tur att hon förstår att fansen känner att de vill skydda Cortana, men att hon ser fram emot att få sen den nya versionen och det mottagande den får. Hon säger även att Cortana förändrats mer än bara i designen, och att hennes mål skiljer sig lite från tidigare.

24 mars är det premiär på Paramount Plus. De första recensionerna har redan dykt upp, och ni kan se den senaste trailern här.