Hard West utvecklades av Creativeforge Games tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj och släpptes under 2015. Här på FZ delade Joakim Kilman ut en stabil fyra i betyg, och gillade framförallt de taktiska och roliga striderna. Nu är det dags för en uppföljare, men den här gången är det polska Ice Code Games som knackar fram koden.

Precis som i föregångaren varvas här vilda västern med övernaturliga inslag. Protagonisten Gin Carter har rånat ett spöktåg, vilket visade sig vara ett misstag. Därför måste han tillsammans med sitt gäng jaga ingen mindre än djävulen land och rike runt. I listan över röstskådespelare hittas bekanta namn som Kevin Conroy, som främst gjort sig känd som Batman i den animerade serien, medan Deadlands-författaren Matt Forbeck varit med och skrivit handlingen.

Striderna påminner en del om Xcom, och ett system vid namn Bravado ska uppmuntra aggressivt spelande genom att fylla på ens action points när man dödar flera fiender efter varandra. Vi kommer även ställas inför beslut som måste fattas, och dessa påverkar hur många lojalitetspoäng ens följeslagare har, och därmed vilka förmågor de har tillgång till.

Spelet ska släppas till pc i år, men fram till 7 april pågår även ett slutet betatest som man kan anmäla sig till här.