Studion Double 11 skriver på sin egen sajt att de nu får berätta att de under en tid jobbat på innehåll till Fallout 76, tillsammans med Bethesda Game Studios. Samtalen inleddes redan 2020, men nu står det alltså klart att mycket av det framtida innehållet till spelet har eller kommer att produceras externt.

Studions Lee Hutchinson:

“It’s a privilege to be trusted to work on one of the most iconic franchises in gaming history. The team we’ve assembled to work on Fallout 76 are so passionate about the series, working with Bethesda is a dream come true.”

Att en mindre, extern utvecklare nu tar över ett stort ansvar för Fallout 76 kan betyda att Bethesda för över mer mankraft till sina andra projekt, kanske främst Starfield som ska släppas i slutet av året. Kanske lägger man även om resurser för att kunna få upp utvecklingstakten på nästa Elder Scrolls-spel, som vi än så länge inte har något releasefönster för.

Fallout 76 kommer att leva vidare länge. Nyligen skrev vi om att den "roadmap" som tas fram för spelet sträcker sig så långt som fem år framåt i tiden. scifi-rollspelet Starfield verkar ligga i fas för sin release 11 november i år.