Microsoft kan glädja sig åt rekordstor försäljning av Xbox Series X- och S i USA i mars. Mat Piscatella på analysföretaget The NPD Group uppger att Xbox-konsolerna slog rekord både för antal sålda konsoler och intäkter under förra månaden. De tidigare rekorden är från mars 2011 för antal sålda enheter och mars 2014 för intäkter.

Xbox Series drog in mer pengar än såväl Nintendo Switch som Playstation 4/5 i både mars och årets första kvartal. Däremot vann Switch i fråga om antal sålda enheter för båda perioderna, vilket är anmärkningsvärt för en fem år gammal konsol. Playstation 5 lyser med sin frånvaro, och det förklaras av det faktum att Sony fortfarande inte tillverkar så många att de möter efterfrågan.

I övrigt höll jänkarna hårdare i spelplånboken i mars. De spenderade då 15 procent mindre pengar på spelhårdvara, innehåll och tillbehör jämfört med mars förra året. En minskning som ligger i linje med andra områden i spelbranschen (spelarflykt och mindre intäkter för Activision Blizzard, t.ex.) Gissningsvis åtminstone delvis en följd av minskade coronarestriktioner på många håll.